Властта декларира имотите си

Кои са най-богатите депутатите в последните три парламента и хората, заемащи публични длъжности, показват декларациите им пред Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ).

Съпредседателят на новата формация „Продължаваме промяната“ (ПП) Кирил Петков, който най-вероятно ще е новият премиер, е декларирал апартамент под наем в центъра на София и два автомобила – „Лексус“ и „Мини купър“. Има спестявания от над 1,2 млн. лв., уточнява БиТиВи. Другият съпредседател на ПП – Асен Василев, спряган за министър на финансите в следващия кабинет, има само апартамент от 45 кв./м и 74 000 налични пари, съгласно декларацията му.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов все още не е подал декларация. Заместникът му Даниел Митов си е купила апартамент в София през 2020 г. от 140 кв./м за 225 хил. лв. Притежава и ¼ от друго жилище в столицата. Има спестявания от 87,5 хил. лв., ипотечен кредит от 190 хил. лв., както и пенсионни вноски за 25 500 лв.

Winbet – победата е емоция! (18+)

Атанасова е придобила вила от 145 кв./м в Рибарица. Същата година си е купила и автомобил за 72 хил. лв. Спестяванията ѝ възлизат на над 234 хил. лв.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова е посочила в декларацията си, ателие, апартамент и гараж в София. В Мизия също има апартамент и къща с двор. Семейството ѝ има два автомобила – „Акура“ и „Вартбург“, а спестяванията ѝ са 25 800 лв.

Кристиян Вигенин от левицата е по-състоятелен от лидера на партията. Той има имущество за 900 000 лв., в което е и 50% от апартамент в Брюксел. Депозитите му възлизат на 600 000 лв.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ има жилище от около 100 кв/м в София от 2003 г. През 2020 г. е придобил къща с двор от 352 кв./м за 586 хил. лв. Има автомобил „Тойота“, който е купил 2012 г., спестявания от 505 хил. лв., както и кредит от 570 хил. лв.

Йордан Цонев от ДПС притежава два апартамента в София два – в Бургас, с гараж и дворно място, и отделно е посочен партерен етаж в Бургас. В Резово има пасище, и ливада, в Поморие – лозе и нива. Спестяванията му са значителни – над 410 хил. лв.

Тя преподава в Брюксел е наела апартамент там. Двамата притежават два автомобила, придобити 2012 г. и 2015 г. Спестяванията им възлизат на близо 330 хил. лв. общо.

Борислав Сандов от ДБ, спряган за вицепремиер и министър на екологията, притежава един апартамент и части от още два в София. Придобити са между 1998 г. и 2016 г. Автомобилът му е от 2000 г. Декларирал е спестявания от малко над 57 хил. лв., но те са на името на съпругата му.

Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов, също като лидера на ГЕРБ, не е подал все още декларация. Тошко Йорданов от ИТН е декларирал 22 банкови сметки с общо над ½ млн. лв. и автомобил на лизинг „Фолксваген“.

Ива Митева от партията на Трифонов, която в два парламента с кратък живот, беше председател, притежава апартамент от 80 кв./м в София, закупен 2009 г. Има и спестявания от близо 110 хил. лв.

Декларацията на президента Румен Радев показва скромни спестявания – 77 200 лв., плюс в пенсионни фондове малко над 5600 лв. Не е посочено имущество.

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков е декларирал придобити през 2019 г. 19 имота, банков влог от 106 хил. лв. и над 645 хил. лв. във фондове.

Той беше проверен и от Националната агенция по приходите, която установи, че няма разминавания между доходите му и това, което притежава.

Подобни статии

Митрофанова: Москва обмисля скъсване на дипломатическите отношения с България

“Когато викат посланика в МВнР и казват, че искат да експулсират...

Още в катергорията

Костадинов: Петков е опасен за управлението на страната, превръща ни в пушечно месо

“Премиерът е заплаха за националната сигурност и моментално трябва...

НАЦИОНАЛНА ТРАГЕДИЯ! Киро скимти пред Митрофанова, моли, тя да оттегли нотата си. Този не знае къде се намира!

След като публикувахме нотата, която руският посланик Еленеора Митрофанова...