В Мали гладът е новото оръжие на джихадистите

Терористите изнудват гражданите

Ситуацията със сигурността в африканската държава Мали се влошава през последните няколко месеца, а основна вина носят джихадистите, предаде Aleteia.org, цитирано от fakti.bg.

Те пречат на селскостопанските работници да приберат реколтата си. Терористите използват глада като оръжие, за да насилят жителите на страната или да се присъединят към техните редици, или да изоставят земята си, която ще бъде окупирана от екстремистите. Онези, които откажат да си сътрудничат с джихадистите, рискуват опожарени земи, или дори смърт. Въпреки че тероризмът засяга цялото население, положението на християните, които живеят разпръснати из различни градове и села в страната, е особено тревожно.

Джихадистите действат в името на религията. Всичко, което не отговаря на собствената им идеология, страда от това. Ето защо има толкова много бежанци. Джихадистите се опитват да наложат законите на шериата. Броят на вътрешно разселените малийци вече е надхвърлил 400 000 до края на септември 2021 г. Само през първата половина на годината почти 90 000 души са били принудени да напуснат домовете си. Католическата църква, въпреки че често е безсилна пред мащаба на хуманитарната криза и собствената си липса на ресурси, се стреми да помогне на всички нуждаещи се.

Снимка: Fady AlGhorra and Mahmoud Elsobky​

Подобни статии

Русия разполага самолети с ракети ”Кинжал” край Калининград

Русия предислоцира в Калининградска област три военни самолета МиГ-31Е, оборудвани с...

Още в катергорията

Русия разполага самолети с ракети ”Кинжал” край Калининград

Русия предислоцира в Калининградска област три военни самолета МиГ-31Е,...

Виетнам затяга правилата в сферата на киберсигурността

Правителството на Виетнам нареди на технологичните компании, които оперират...

Испания: С 3,7 % е намаляло потреблението на ток само за седмица

След прилагането на Плана на правителството за енергоспестяване С 3,7...