ГЕРБ предлага пълна отмяна на зеления сертификат

Председателят на парламентарната група Десислава Атанасова обвини новото мнозинство в парламента в двоен стандарт

Партия ГЕРБ внася проект на решение за пълна отмяна на зеления сертификат. От партията настояват в заповедта на служебния министър на здравеопазването да отпадне изискването към всички граждани, след като депутатите отказват да го изпълняват, предаде БНР.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова обвини новото мнозинство в парламента в двоен стандарт.

„Стана ясно, че има едни богоизбрани – тези, които гласуваха против еднаквите правила за народните представители и всички останали български граждани“, заяви Атанасова.

По думите ѝ или правилата трябва да са за всички граждани, или за никого. Атанасова каза, че се допускат различни изисквания за различни сектори от обществения живот.

„Не е допустимо да има изискване за лекари, учители, ученици, сервитьори, бармани, готвачи и други категории работещи български граждани за представяне на зелен сертификат или тест, за да могат да уважат своето конституционно право на труд, а за народните представители това да не важи“, подчерта още Десислава Атанасова.

Според ГЕРБ, въпреки че не са сформирани редовни парламентарни комисии, председателят на НС трябва да постави предложението им за гласуване в зала.

По-рано днес депутатите не одобриха предложение на ГЕРБ за въвеждане на изискване за зелен сертификат за достъп до Народното събрание след няколкодневни дебати по въпроса.

Подобни статии

Още в катергорията