Журналистът Валери Найденов: Близки до ГЕРБ ще бъдат силно изчегъртани

Ето сега казват, че ще се намали държавната администрация с 15 на сто. Някои днес пишат 30 хиляди души, не знам как са го сметнали, но това какво означава в тази обстановка. Означава, че тези, които са близки до ГЕРБ ще бъдат изчегъртани, това означава, тъй като го знам от досегашния опит. Това показва, така се случва всеки път, включително и с високи специалисти. Това каза журналистът Валери Найденов

Сега няма ярко изразена водеща партия и затова фигурата на президента излиза на преден план. Създава се един път от началото, след това се проточи друг, ще се проточи извънредното положение, извънредното положение дава повече власт на президента и това е, завършвайки с една промяна. Сменя се елита, няколко пъти сме го преживявали. Как се сменя ли, видяхте, че става със силно чегъртане, така става, уволняват се много хора, заяви той пред bTV.

Аз например помня във вестника, имахме работа с държавната печатница, уволниха хора с по 20 и 30 годишен стаж в печатарството, завършили в Германия, големи геодезисти. Уволни ги правителството на Филип Димитров, уволни ги, и на тяхно място сложиха, да кажем от БАН, от Института по химия, един научен работник, който за пръв път в живота си влиза в печатница. Това се случва и сега, това е политика. Това стана, това ще стане и сега, обясни Найденов..

Подобни статии

Шефът на „Булгаргаз“: Изведохме дружеството на печалба и дойдоха сините лампи

Сезирана е ДАНС заради изтеклия в публичното пространство договор с азерския...

Още в катергорията

Шефът на „Булгаргаз“: Изведохме дружеството на печалба и дойдоха сините лампи

Сезирана е ДАНС заради изтеклия в публичното пространство договор...

Ясен Тодоров: Мит е, че над главния прокурор е само Господ

За определен кръг хора оплюването на главния прокурор и...

Кеворк Кеворкян: Страдания около думата РУК

Наскоро създадената от Кирчо дума – кур-олация - трябва...