Има видеозаписи на жестокото убийство на улицата в Тервел

Мъжът е нарушавал ограничителната заповед, за което е бил санкциониран

Жената, която бе убита тази сутрин в Тервел, е имала ограничителна заповед срещу бившия си съпруг от 2017 година, съобщи на брифинг окръжният прокурор на Добрич Радослав Бухчев.

Именно бившият съпруг – Фаредин Мемиш Ахмед, на 51 години, е заподозрян за убийството и в момента е издирван от Окръжната прокуратура и ОД на МВР в Добрич.

Мъжът е нарушавал ограничителната заповед, за което е бил санкциониран.

Жената, на 45 години, е пребита до смърт на улица „Черно море“ в Тервел, където след подаден сигнал от граждани около 8:00 сутринта е открито тялото й.

Престъплението е извършено с особена жестокост, каза окръжният прокурор. Наказанието е от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Предполагаме, че след два сутрешни разговора по телефона са се срещнали. Възникнал е скандал между тях и убийството е извършено на улицата, заяви Радослав Бухчев.

Събрани са достатъчно данни за извършителя. Има свидетели, доказателства и видеозаписи на движението на жертвата и убиеца малко преди престъплението. Все още е трудно да се посочи причината за убийството, каза окръжният прокурор.

Извършват се редица оперативно-издирвателни мероприятия, в които участва и контингент от жандармерията във Варна. На изходите на Тервел и Добрич се осъществява пропускателен режим чрез полицейски КПП-та. Проверяват се всички автомобили.

Мъжът е строителен работник на повикване. Има присъди отпреди 1995 година.

Подобни статии

Уличиха в лъжа общинския съветник от Провадия Коста Владимиров

„Общинският съветник от групата на ГЕРБ-СДС в Провадия Коста Владимиров ни...

Още в катергорията

Уличиха в лъжа общинския съветник от Провадия Коста Владимиров

„Общинският съветник от групата на ГЕРБ-СДС в Провадия Коста...

КПКОНПИ проверява Иван Христанов за конфликт на интереси

КПКОНПИ започва проверка за установяване наличие на конфликт на...

Бащата на Георги Йомов остава за постоянно в ареста

Йомов е обвинен в хулиганство и закана за убийство Бащата...