Кабинетът изпраща служебния военен министър Георги Панайотов за посланик в САЩ

Решението на правителството е от петък и с него се предлага освобождаване на досегашния ни посланик във Вашингтон

Служебният военен министър Георги Панайотов става новият български посланик в САЩ. Това става ясно от Информационната система за правна информация на Министерски Съвет, където решението на служебното правителство е под номер 878, пише Сега.бг

Предложението на служебния кабинет до президента, с което се иска той да назначи Панайотов за извънреден и пълномощен посланик на България в САЩ, вероятно е взето на подпис, защото носи дата 10 декември, петък, когато не е известно да е имало заседание на правителството.

Със същото решение се предлага освобождаване на досегашния български посланик в САЩ Тихомир Стойчев.

Със сигурност решението е съгласувано с президента и освобождването, и назначаването ще станат факт. Не става ясно обаче защо то е трябвало да бъде вземо от служебното правителство, на който самия Панайотов е член, а не от редовното правителство, което ще стане факт в понеделник.

Според официалната биография на Панайотов, той е завършил със златен медал Немска езикова гимназия в гр. Бургас и е магистър по политология от МГИМО, Москва. Описан е като дипломат от кариерата с 25-годишен професионален опит в областта на политиката за сигурност, на многостранна, двустранна и регионална дипломация, права на човека и развитие.

Бил е постоянен представител на България към ООН в Ню Йорк, заместник-ръководител на посолствата на България в САЩ и в Афганистан, дипломат в политическа служба в посолството в Албания, началник на отдел НАТО в дирекция “Политика за сигурност” на МВнР, посланик за специални поръчения по сигурността в Черно море, референт за регионално сътрудничество и за Албания в дирекция “Югоизточна Европа”.

Подобни статии

Транспортното министерство с репресивни мерки срещу избрани превозвачи

Румен Петков отново настоя за незабавно подновяване на разговорите с „Газпром“....

Още в катергорията

Транспортното министерство с репресивни мерки срещу избрани превозвачи

Румен Петков отново настоя за незабавно подновяване на разговорите...

Петков и транспортния бранш се разбраха, но протестите в сряда остават

Имахме три часа разговор между транспортния бранш и правителството....

Сербезова: До август електронното здравно досие на пациентите ще обхване всички дейности

„Поетапно до месец август електронното здравно досие на пациентите...