Кирил Петков в Брюксел: Ще входираме отново Плана за възстановяване след като внесем промени

Ще входираме отново Плана за възстановяване и развитие след като внесем промени, допълни Петков. Искаме да помислим по най-добрия начин за енергийната система, когато говорим и за паро-газовата централа

Мораториумът просто даде възможност на новото правителство да влезе за тези три месеца и да направи пълен анализ.Аз не зная дали тези цени на газа са най-добри, какво се случва с азерския газ, защо той не влиза в калкулацията на цената на парното. Ето тези неща трябва да ги разберем, преди да вдигаме цените.

Това заяви в Брюкел премиерът Кирил Петков, който е на първата си задгранична визита след встъпването в длъжност.

Ще входираме отново Плана за възстановяване и развитие след като внесем промени, допълни Петков. Искаме да помислим по най-добрия начин за енергийната система, когато говорим и за паро-газовата централа, нашето правителство трябва да използваме този момент да оптимизираме онова, което е най-добро за България. Дори и да се забавим с няколко седмици е по-добре, за да може да си свършим работата. Защото само веднъж ще имаме шанс да ни се даде 10% от БВП-то просто ей така. И по-добре да сме ги използвали по най-добрият начин.

 

„Имахме много добър разговор с председателя на ЕК. Тя имаше много позитивен и конструктивен тон“. Това заяви премиерът Кирил Петков след първата си среща с Урсула фон дер Лайен в Брюксел.

 

„Нашата задача да премахнем корупцията в България, която е една от основните спирачки за Плана за възстановяване, е много по-амбициозна, отколкото дори те са се надявали.  Мисля, че председателят на ЕК доста хареса твърдата ни позиция по този въпрос“, подчерта Петков.

 

„>

 

Подобни статии

Транспортното министерство с репресивни мерки срещу избрани превозвачи

Румен Петков отново настоя за незабавно подновяване на разговорите с „Газпром“....

Още в катергорията

Транспортното министерство с репресивни мерки срещу избрани превозвачи

Румен Петков отново настоя за незабавно подновяване на разговорите...

Петков и транспортния бранш се разбраха, но протестите в сряда остават

Имахме три часа разговор между транспортния бранш и правителството....

Сербезова: До август електронното здравно досие на пациентите ще обхване всички дейности

„Поетапно до месец август електронното здравно досие на пациентите...