Кирил Петков: Няма да има чадъри и запазени хора, правилата трябва да са еднакви за всички

Време е кметът на София Йорданка Фандъкова да бъде сменена и като кмет на столицата да бъде избран нов човек, подчерта лидерът на ПП

Промяната си има физически измерения, този млад човек, председател на НС, е лице на промяната… този млад човек ще работи само за едно, за по-доброто бъдеще на България. Това каза в студиото на Дарик радио Кирил Петков, коментирайки избора на Никола Минчев за председател на 47 НС.

Кирил Петков коментира и ситуацията в образованието и връщането в клас на децата. Според него, дистанционното обучение не може да замести присъственото, защото спадат резултатите на децата измерени чрез тестовете.

Нашата обща задача е да променим така правилата, че за  младите хора пример да бъде не човек с джип пушейки пура, а младият предприемач или учен, който прави откритие на световно ниво, така описа една от целите на промяната Кирил Петков.

Една от първите задачи е законът за КПКОМПИ да бъде променен и да имаме антикорупционна агенция, която да бъде непреклонна пред корупцията, допълни Петков.

Няма да има чадъри и запазени хора, правилата трябва да са еднакви за всички, каза още Кирил Петков.

Високи са очакванията на хората и ние трябва с малки стъпки да показваме, че вървим напред. Най-трудната задача ще бъде промяната в прокуратурата, защото това не зависи само от нас, трябва конституционно мнозинство, подчерта Кирил Петков.

ВСС и главния прокурор имат зависимости, които ние не знаем, но сме сигурни в едно, в крайния резултат, каза той.

Кирил Петков коментира и темата за Република Северна Македония. Той посочи, че подходът трябва да се преосмисли. Петков смята, че трябва да се направят работни групи по различни направления и да се работи по подобен начина, както са провеждани консултациите с коалиционните партньори.

Лидерът на „Продължаваме промяната“ заяви, че е време кметът на София Йорданка Фандъкова да бъде сменена и като кмет на столицата да бъде избран нов човек.

Подобни статии

Ключовите фигури на 12-годишното управление на ГЕРБ продължават да заемат досегашните си постове в МВнР

Външно министерство беше единственото ведомство, което не претърпя реформи по време...

Още в катергорията