„Краварите“ на Бойко – Зоров и Маджаров се впуснаха в опити да се подложат на новата власт

Любимите земеделски олигарси на бившия премиер Бойко Борисов Димитър Зоров и Димитър Маджаров се впуснаха в лудо търсене на контакти и позиции сред новата власт, научи BIG5 от свои перфектни източници.

Двамата, за които от години е известно, че покрай близкото си приятелство с премиера Борисов и бившия шеф на Фонд „Земеделие“ Димитър Порожанов, успяха да усвоят стотици милиони от европейски фондове, днес са в паника. И са прави. И Маджаров, и Зоров, би трябвало в момента да станат обект на пълна проверка от страна на правоохранителните и контролни органи на държавата, за да стане най-накрая ясно на българския народ, как само няколко избраници на бившия премиер успяха да приберат колосални суми от Европа.

Обект на въпросната проверка би трябвало да бъде и самият Димитър Порожанов, който въпреки, че минаваше за близък до бившето ръководство на ДАНС през последните 15 години, е в дъното на раздадени десетки милиарди левове за земеделие у нас.

Тук трябва да припомним, че за Зоров и Маджаров има десетки нелицеприятни публикации в медиите, но въпреки това те все още не са обект на сериозна проверка, нито от корупционните органи, нито от НАП или други държавни служби.

Преди време Маджаров и Зоров станаха известни с това, че произвеждат фалшиво мляко. Това е отявлена фалшификация на хранителен продукт и измама спрямо потребителите, пише сайтът Narod.bg. На практика се използва по-евтина суровина и се избягват проблемите, свързани с доставките, транспорта, съхранението, тестването. Накратко – печелят се повече пари!

Срещу Маджаров има две проверки от прокуратурите в София и Пловдив за данъчни престъпления и подаване в НАП на документи с невярно съдържание.

Не му стигат на Маджаров всичките тези проблеми, струпали се на главата му, а и се разбра, че срещу него е образувано дело, затова че псувал турската нация.

Говори се също, че синът му играе по борсите като залага крупни суми. Сред работниците в предприятието на Маджаров е известно, че неотдавна бащата правил опити да откупи джипа на отрочето си, който бил заложен в казино. Инвестиционен консултант или комарджия на ниско ниво – на никого не пожелаваме да отгледа такъв наследник.

Зоров пък, който е личен приятел на Бойко Борисов, е лапнал 10 милиона лева пряка помощ от Държавен фонд „Земеделие” без да е ясно за какво са отпуснати парите. Новината разкри преди време ексклузивно пред сайта Narod.bg бизнесмен, който от години се опитва да оцелее в страната на ГЕРБ.

Отделно от това състудентът на Баце от школата в Симеоново е гушнал други 20 милиона лева по схемата „Училищен плод и мляко” в София и цялата страна.

Интересно е как Димитър Зоров става №1 в бранша? Завиден му започва от полицейската академия в Симеоново, където, обърнете внимание, е учил в един випуск с Бойко Борисов.

Още в началото на Прехода веднага се захваща с млечния бизнес, като купува полуразрушената мандра в местността Пършевица във Врачанския Балкан и започва да развива бизнеса заедно с родителите и съпругата си.

Дъщерята на олигарха пък – Силвия Зорова, преди време беше уличена в далавери с къща за гости, парите за построяването на която дойдоха от…ДФЗ на Румен Порожанов. Заради врътката с къщата уж за гости, а използвана за лична употреба, Силвия Зорова бе осъдена да върне близо 400 000 лева на държавата.

ЕТ „Силвия Зорова“ е в предварителния списък на бенефициентите, публикуван на сайта на фонд „Земеделие“, на които към 15 ноември 2019 г. е открито производство за налагане на 100% санкции заради открити нарушения в изпълнението на европроектите.

Дъщерята на млечния бос е получила 391 160 лева за реконструкция на съществуваща сграда в хотел за селски туризъм и за закупуване на необходимото оборудване. Сградата е до семейната мандра и е построена през 1997 г.

Нали вече разбирате защо Зорови са сред най-големите производители на млечни изделия у нас, като пазарният дял на „Пършевица“ се определя между 25 и 30%?

Подобни статии

Турция ще блокира приемането на Швеция и Финландия в НАТО

Реджеп Ердоган потвърди позицията си за Швеция и Финландия и заплаши...

Още в катергорията

Турция ще блокира приемането на Швеция и Финландия в НАТО

Реджеп Ердоган потвърди позицията си за Швеция и Финландия...

Транспортното министерство с репресивни мерки срещу избрани превозвачи

Румен Петков отново настоя за незабавно подновяване на разговорите...

Петков и транспортния бранш се разбраха, но протестите в сряда остават

Имахме три часа разговор между транспортния бранш и правителството....