МВР, кога? Бившият транспортен министър Росен Желязков подменял страници от договори за обществени поръчки

Става дума за търговете на “Български пощи” и РВД

Бившият министър на транспорта, в последното правителство на Бойко Борисов, Росен Желязков, е манипулирал обществени поръчки, като е подменял страници на избрани победители с такива, каквито е искал лично той, това пише mutrinews.com по разказите на двама независими свидетели, работили с Желязков

Първият свидетел е бил колега на Желязков в Министерски съвет по време на първото правителство на Борисов, а вторият е собственик на фирма, участвала в обществени поръчки и лично договарял се с бившия транспортен бос. Последният свидетел разкри пред медията ни поне два търга, на които Росен Желязков лично е избрал победителите, пише още сайтът mutrinews.com. Става дума за търговете на “Български пощи” и РВД.

В първия случай конкурсът на стойност 200 хил. лева без ДДС се печели от софийската фирма “Bulclima”, с които Желязков се познава от години, като това не е първият случай, в който тази фирма печели обявен търг. Самият Желязков е близък със собственика на фирма “Bulclima” Арнаудов, тъй като родителите на Желязков живеят в пряка близост до собственика на “Бул клима” в квартал Лозенец.

Във втория случай при РВД, поръчката е спечелна от Варненската компания “MMC”. Скандалното в този случай е, че на първи кръг е избран друг победител с ясна ценова оферта, но след личната намеса на министър Желязков, въпросният търг е отменен, като на “второ теглене” печеливша компания става фирмата от Варна.

Нека припомним, че при второто правителство на Бойко Борисов Росен Желязков беше “клиент” на прокуратурата и беше разследван за незаконно разпечатване на стотици хиляди бюлетини за парламентарните избори през 2013 година.

Подобни статии

МВнР работи по меморандум за подготовката за присъединяване към ОИСР

Целта на служебния кабинет е първият проект на документа да бъде...

Още в катергорията

МВнР работи по меморандум за подготовката за присъединяване към ОИСР

Целта на служебния кабинет е първият проект на документа...

АБВ къса с БСП, подкрепя партията на Янев

АБВ няма да продължи коалиционните си взаимоотношения с „БСП...

Собственикът на сръбския автобус бил с над 100 нарушения

Общата стойност на наложените глоби на собственика до момента...