Медици от болница „Лозенец“ излизат на протест. Има ли апетити към парка на Правителствена?

Сред исканията са Националната детска педиатрия да не се помещава в сградата, която не е проектирана да бъде детска болница

МБАЛ „Лозенец“ не може да изпълнява функциите на педиатрия, защото това не е заложено в устройствения план. Отскоро в срадада на болницата се помещава и факултетът по медицина на Софийския университет, където бъдещите лекари карат своята практика.

 

Това заяви „Тази сутрин“ по bTV д-р Христо Стоянов, началник на Спешното отделение в болницата.

В 13:00 часа в двора на университетската болница ще има протест. Сред исканията са Националната детска педиатрия да не се помещава в сградата, която не е проектирана да бъде детска болница. От лечебното заведение изтъкват, че няма и подписан договор с Националната здравно осигурителна каса. А базата се използва и от студентите по медицина в СУ.

Медиците дори с ирония подходиха, че педиатрията може да се помещава в „парка, а не в болницата“. Някои изразиха съмнение, че всъщност апетитите са точно към големия парк на Правителствена.

Повече от 6 месеца продължава сагата в МБАЛ „Лозенец“. По думите на д-р Христо Стоянов има напрежение в колектива на болницата. А медици от отделенията по гастроентерологията и работещите на операционната маса, напускат заради неяснотите при тези условия на труд.

„В условията на тежка COVID вълна, при положение, че персоналът е ангажиран с лечението на болните, ние трябва да навлезем в нова стресова ситуация, в каквато се намираше болницата преди няколко месеца. Хората имат нужда от спокойствие и сигурност, за да продължат да си вършат работата”, посочи доцент доктор Радосвет Горнев, директор на здравното заведение, пред Нова тв.

Подобни статии

Шефът на „Булгаргаз“: Газ ще има до края на годината

"Булгаргаз" към юни месец е на оперативна печалба 6.5 млн. лева Добрата...

Още в катергорията

Шефът на „Булгаргаз“: Газ ще има до края на годината

"Булгаргаз" към юни месец е на оперативна печалба 6.5...

Влизат в сила новите срокове за COVID карантината

Изолацията ще продължава по-малко както за заразените, така и...

Времето – 18 август 2022 г.

Днес ще бъде слънчево, след обяд над Източна България...