Нинова след консултациите: Първо споразумението за коалиция, после имената на министрите

Коалиционното политическо споразумение трябва да се реши до довечера. Утре ще се гледа структурата на МС, персоналните ни предложения – на Изпълнително бюро на БСП и на Национален съвет на БСП.

Това каза лидерът на левицата Корнелия Нинова след консултациите при президента Румен Радев.

„Всички персонални въпроси за министри ще разгледаме по-късно с коалиционните партньори. Днес сме съсредоточени към споразумението,. Имаме някои забележки, обсъдихме ги“, каза Нинова, предава БНТ.

„Снощи късно получихме споразумението, разгледахме го с експертни и политически групи. Имаме по него някои бележки. Срещнахме се с Кирил Петков и Асен Василев след срещата им при президента. До довечера продължаваме с това да изчистим политическото коалиционно споразумение. Министри и постове – след това.

Утре ще се гледа структурата на МС, персоналните ни предложения, на Изпълнително бюро на БСП, на политически съвет на „БСП за България“ и на Национален съвет на БСП и след това ще ви кажем какво ще се случи“, уточни Нинова.

Тя не пожела да коментира министри и постове, докато не са окончателни.

Нинова заяви, че споразумението ще е подписано от ПП с всяка една от другите партии – коалиционни партньори.

Тя отрече да се предвижда Министерство на държавните предприятия, каквато информация изтече в медиите. Коректното име ще е Министерство на икономиката и индустрията. Но не отговори на въпроса дали ще бъде вицепремиер в новото правителство.

Нинова заяви, че за тях е приоритет да се приеме бюджета.

Подобни статии

Заради алчността на Нинова и Методиев ВМЗ-Сопот работи нелегитимно и е напът да „хлопне врати”

Синдикалистите във военния завод сигнализират, че има липса на материали за...

Още в катергорията