Председателският съвет отхвърли предложението в НС да се влиза със сертификат

Утре първа точка по време на пленарното заседание ще е изслушването на министъра на културата Велислав Минеков по казуса с „Труд“

Един от основните въпроси на първия председателски съвет в новото НС беше дали допускът на депутатите в парламента ще става със зелен сертификат, предава БНТ.

Въпросът, който беше повдигнат вчера от ПП на ГЕРБ при консултациите при президента, стана тема на обсъждане. На влизане за съвета председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова потвърди тази теза.

Костадин Костадинов от „Възраждане“ заяви, че това е дискриминация.

Зам.-председателят на парламента Мукаддес Налбант от ДПС каза, че е ваксинирана с трета доза и призова всички да се ваксинират, но допълни, че парламентарната група ще реши каква е позицията им, ако предложението влезе за обсъждане в парламентарна зала.

След съвета лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви пред журналисти, че е отхвърлено предложението на ГЕРБ за влизане в НС със зелен сертификат.

Председателският съвет трябваше да реши организационни въпроси за това какъв ще бъде дневният ред на работа на парламента.

Засега няма да се определят парламентарните комисии, защото няма яснота по структурата на новия МС, каза Десислава Атанасова. ГЕРБ са обезпокоени, че така ще се забави законодателната работа на НС.

Председателски съвет решаваше също по поисканото вчера от ГЕРБ извънредно заседание по повод скандала с вестник „Труд“.

След съвета Десислава Атанасова потвърди, че утре първа точка по време на пленарното заседание ще е изслушването на министъра на културата Велислав Минеков по казуса с „Труд“.

Корнелия Нинова каза, че е било постигнато общо съгласие за изслушване на Минеков. БСП се предложили да се намери бързо решение да не се допусне шоково увеличение на тока от януари дори да няма структурирана ресорна комисия.

Според Андрей Гюров от ПП заяви, че темата за „Труд“ и изслушването на Минеков е приета в тон на диалогичност.

Подобни статии

Ключовите фигури на 12-годишното управление на ГЕРБ продължават да заемат досегашните си постове в МВнР

Външно министерство беше единственото ведомство, което не претърпя реформи по време...

Още в катергорията