Румен Радев връчи мандат на ПП, Кирил Петков го върна изпълнен

Вие започнахте промяната на площада преди месеци и сега е време заедно да свършим работата докрай, обърна се Петков към президента

Президентът Румен Радев връчи проучвателен мандат за кабинет на кандидата за министър-председател, посочен от най-голямата по численост парламентарна група в 47-ото Народно събрание – „Продължаваме промяната“. Веднага след това Кирил Петков го върна изпълнен.

„Уважаеми г-н президент, за мен е чест и огромна отговорност да приема тази папка от Вас. Идвайки насам, една гражданка ми каза: „Вие ни накарахме да повярваме отново“. Тази отговорност я приемам присърце“, посочи съпредседателят на „Продължаваме промяната“ и кандидат за премиер Кирил Петков.

„Вие започнахте промяната на площада преди месеци и сега е време заедно да свършим работата докрай. Време е след 32 години българският народ да почувства, че управниците се грижат за него. Време е нашите млади българи в чужбина да видят България като перспективна локация и място за завръщане.

 

Време е нашите баби и дядовци, майки и бащи да видят България като място, където могат да имат справедлива старост и пенсия, място за справедливи старини. От тази гледна точка искам да Ви уверя, че ще вкараме всичките си усилия, на цялата коалиция, тези обещания и надежди да станат реалност“, заяви той.

Понеже всеки ден оттук нататък е важен, искам да Ви уведомя, че искам да Ви върна директно проектосъстава на Министерски съвет със структурата и министрите в него. От този момент ние няма да губим нито ден и час, надяваме се още в понеделник това правителство да бъде реалност и така да бъде в следващите 4 години. Благодаря Ви!“, допълни Петков.

 

На церемонията от страна на „Продължаваме промяната“ присъстваха съпредседателят на партията Асен Василев, както и Калина Константинова и Андрей Гюров.

В 13.00 ч. се очаква формацията да представи в сградата на Народното събрание предложението си за структура и състав на Министерския съвет.

Коалиционното споразумение за бъдещо управление с мандат на „Продължаваме промяната“ беше подписано вчера от ПП, „БСП за България“, „Има такъв народ“ и „Демократична България“.

Бъдещото правителство се очаква да бъде гласувано в пленарната зала в понеделник. Така народните представителите ще трябва да се съберат на извънредно заседание.

Правителството ще има 21 министри.

Вицепремиерите ще са петима.

Подобни статии

Омбудсманът настоява за психологическа подкрепа за учениците след онлайн обучението

"Трябва да има психологическа подкрепа във всяко училище, за да се...

Още в катергорията

Парламентът обсъжда оставката на Мирослав Иванов

ГЕРБ, ДПС и „Възраждане” внесоха официално искане за предсрочното...