Румен Радев открива международна конференция по демографската устойчивост

Конференцията ще даде възможност за обмен на опит, за да се намалят отрицателните последици от демографските промени

Президентът Румен Радев ще открие в София международна конференция по демографската устойчивост. Във форума, който е под патронажа на държавния глава, ще участва заместник-генералният секретар на Организацията на обединените нации и изпълнителен директор на Фонда на ООН за населението Наталия Канем, пише БНР.

Конференцията ще даде възможност за обмен на опит, за да се намалят отрицателните последици от демографските промени.

За първи път представители на страни от Европа и Централна Азия се събират на министерско ниво под егидата на ООН, за да обсъдят в по-широк план последиците от негативните демографски тенденции и възможностите за преодоляването им.

С форума ще се създаде началото на десетилетия за демографска устойчивост. Вчера при разговора си със заместник генералния секретар на ООН Наталия Канем президентът подчерта, че последователните социално-икономически политики са важни за преодоляване на демографската криза.

„Всички виждаме необходимостта от всеобхватна и дългосрочна стратегия по демографските въпроси.  България съзнава дълбоко необходимостта от инвестиции в човешкия капитал за посрещане на демографските предизвикателства пред нас и особено за създаване на благоприятна среда за децата, жените, младите хора, хората с увреждания и всички уязвими социални групи, така че да постигнем стабилност и просперитет в нашето развитие“.

Снимка: БГНЕС

Подобни статии

Ключовите фигури на 12-годишното управление на ГЕРБ продължават да заемат досегашните си постове в МВнР

Външно министерство беше единственото ведомство, което не претърпя реформи по време...

Още в катергорията