След САЩ и Великобритания изпрати специалисти по кибер сигурност в Украйна

Британски експерти по киберпрестъпленията са изпратени в Украйна заедно с американски колеги, за да овладеят потенциални атаки от Русия, съобщават вестник The Times и Агенция „Фокус“.

Според изданието експертите трябва да осигурят защитата на важни инфраструктурни съоръжения в Украйна на фона на предполагаемо планираното руско нахлуване на територията на съседната й страна. В началото на седмицата американският вестник The New York Times съобщи, че САЩ са изпратили екип от специалисти по киберсигурност в Украйна.

През последните седмици както в Киев, така и в западните страни се отправят твърдения за подготовката на руска инвазия в Украйна.

Прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков нарече подобна информация необоснована и безпочвена ескалация на напрежението. Той подчерта, че движението на руските въоръжени сили през територията на Руската федерация не трябва да предизвиква безпокойство, тъй като Москва не представлява заплаха за никого.

В същото време той не изключи възможността за провокации с цел оправдаване на подобни изявления и предупреди, че опитите за насилствено разрешаване на кризата в Югоизточна Украйна ще имат най-сериозни последици.

Подобни статии

Германия забранява станциите за бързо зареждане на Tesla

Производителят трябва да обнови модулите в близко бъдеще Германското издание Handelsblatt съобщи,...

Още в катергорията

Германия забранява станциите за бързо зареждане на Tesla

Производителят трябва да обнови модулите в близко бъдеще Германското издание...

Porsche представи най-очакваната модификация на последното поколение 911 – GT3 RS (ВИДЕО)

Наточената версия е още по-подготвена за писта, разполага с...

Над 1000 километра пробег с едно зареждане за 15 минути

Geely загатна за появата на нови батерии Китайската компания Geely Holding...