След САЩ и Великобритания изпрати специалисти по кибер сигурност в Украйна

Британски експерти по киберпрестъпленията са изпратени в Украйна заедно с американски колеги, за да овладеят потенциални атаки от Русия, съобщават вестник The Times и Агенция „Фокус“.

Според изданието експертите трябва да осигурят защитата на важни инфраструктурни съоръжения в Украйна на фона на предполагаемо планираното руско нахлуване на територията на съседната й страна. В началото на седмицата американският вестник The New York Times съобщи, че САЩ са изпратили екип от специалисти по киберсигурност в Украйна.

През последните седмици както в Киев, така и в западните страни се отправят твърдения за подготовката на руска инвазия в Украйна.

Прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков нарече подобна информация необоснована и безпочвена ескалация на напрежението. Той подчерта, че движението на руските въоръжени сили през територията на Руската федерация не трябва да предизвиква безпокойство, тъй като Москва не представлява заплаха за никого.

В същото време той не изключи възможността за провокации с цел оправдаване на подобни изявления и предупреди, че опитите за насилствено разрешаване на кризата в Югоизточна Украйна ще имат най-сериозни последици.

Подобни статии

Браузърът Safari на Apple е опасен

Към днешна дата уязвимостта е засегнала всички работещи версии на Safari...

Още в катергорията

Браузърът Safari на Apple е опасен

Към днешна дата уязвимостта е засегнала всички работещи версии...

Audi R8 с 1500 конски сили получи механична трансмисия

Освен новата трансмисия, R8-цата се е сдобила и с...