OLED мебели – нов връх във високотехнологичната мода

LG показва прозрачни дисплеи

 

Един от глобалните лидери в света на дисплеите LG Display, дъщерно дружество на LG Group, показа много интересни концептуални модели на високотехнологични устройства, които ще бъдат представени на изложението за потребителска електроника CES 2022, което ще се проведе в Лас Вегас от 5 до 8 януари 2022 г., пише fakti.bg.

Разработчиците от LG Display, подготвяйки концептуални модели за бъдещото изложение, обръщат голямо внимание на прозрачните дисплеи, така наречените „OLED мебели“, които могат да се използват както в обществени, търговски и офис помещения, така и в частни къщи и апартаменти.

OLED мебели - нов връх във високотехнологичната мода - 2Един от обещаващите експонати е OLED рафт, който се състои от два 55-инчови дисплея, подредени един над друг. Панелите са с резолюция 1080p с 40% прозрачност на повърхността. Дисплеите са поставени в дървена рамка, а в горния ръб има дървен рафт. Разработчиците смятат, че този форм-фактор „OLED мебели“ е идеален за показване на експонати в музеи или други институции. OLED Shelf може да се използва при показване на снимки в режим Always On Display (AOD).

Winbet – на един клик разстояние! (18+)

OLED мебели - нов връх във високотехнологичната мода - 3Сред новите продукти може да се види и гъвкав полупрозрачен дисплей, който се навива на ролка с помощта на механизирано задвижване. Такива устройства са предвидени да се използват за проектиране на търговски витрини, в които самият продукт може да бъде поставен зад дисплея, а информацията за производителя, състава и характеристиките на продукта може да се показва на повърхността на екрана.

OLED мебели - нов връх във високотехнологичната мода - 4Устройството, наречено Show Window пък, се състои от 4 дисплея с диагонал 55 инча, които могат да се използват за декориране на витрини на световни марки. Show Windows в момента се тестват в корейските магазини за дрехи Musinsa, шоуруми и прозорци на метрото в Китай и Япония.

 

Подобни статии

Браузърът Safari на Apple е опасен

Към днешна дата уязвимостта е засегнала всички работещи версии на Safari...

Още в катергорията

Браузърът Safari на Apple е опасен

Към днешна дата уязвимостта е засегнала всички работещи версии...

Audi R8 с 1500 конски сили получи механична трансмисия

Освен новата трансмисия, R8-цата се е сдобила и с...