Владимир Зографски продължава със силните си представяния за Световната купа по ски скок

Зографски се изкачва до 38-мо място в подреждането с 35 точки, като 29 от тях бяха спечелени в последните два старта

Владимир Зографски продължава със силните си представяния в стартовете от Световната купа по ски скок. Българинът се нареди 24-и в състезанието на шанцата в Бишофсхофен, Австрия.

Влази направи скокове от 126,5 и 129,5 метра и събра 247,2 точки и макар да не успя да се доближи до резултата си от четвъртък, когато завърши на 12-о място, отново в Бишофсхофен, днес той отново влезе в зоната на точките.

Победител в състезанието стана норвежецът Мариус Линдвик с 291,7 точки. Той направи скокове от 133,5 и 139 метра.

Втори завърши друг скачач от Норвегия – Халвор Егнер Гранеруд с 287,7 точки. Носителят на Световната купа за миналия сезон скочи 133,5 и 136 метра при опитите си.

На трето място остана австриецът Ян Хьорл с 285,7 точки и скокове от 131,5 и 137,5 метра. Той изпревари с 3,4 точки японеца Рьою Кобаяши, който в четвъртък спечели веригата Четирите шанци. Шестицата допълниха австрийците Филип Ашенвалд и Даниел Хубер.

В класирането за Световната купа първи е Кобаяши с 891 точки. Втори с 817 точки е германецът Карл Гайгер, докато трети е Гранеруд с 693 точки.

Зографски се изкачва до 38-мо място в подреждането с 35 точки, като 29 от тях бяха спечелени в последните два старта. В неделя (днес бел. ред.) за българина предстои почивен ден, но не и за повече от останалите скачачи, които ще участват в отборното състезание в Бишофсхофен.

Подобни статии

Джокович отвръща на удара, планира да съди Австралия за близо 4 милиона евро

Ако искът действително бъде депозиран и Джокович успее да вземе съответната...

Още в катергорията

Джокович отвръща на удара, планира да съди Австралия за близо 4 милиона евро

Ако искът действително бъде депозиран и Джокович успее да...

Джокович кацна в Белград, но дори не помаха на феновете си

"Ти си нашия шампион, Новаче", крещяха екзалтираните почитателите на...