Внушителен дебют за „Писък” в САЩ (ВИДЕО)

Филмът на ужасите събра 30,6 милиона щатски долара след пускането му по кината

Хорърът „Писък“ – едновременно обновена версия и пети филм от поредицата, доминира в бокс-офис класацията на Северна Америка с 30,6 милиона щатски долара, съобщиха световните информационни агенции, предава fakti.bg.

Очаква се хорърът да донесе 35 милиона долара през дългия уикенд за Деня на Мартин Лутър Кинг в САЩ – внушителен резултат за бюджета му от 25 милиона долара. Това са добри новини за пострадалата от пандемията киноиндустрия, особено насред увеличаващите се случаи на COVID-19. За това помогна факта, че филмът е насочен към младата публика, която не се стряска толкова от силно заразния вариант Омикрон.

В „Писък“ се връщат стари лица – Нев Кембъл, Кортни Кокс и Дейвид Аркет. Към тях се присъединяват Джак Куейд, Марли Шелтън, Мелиса Барера, Джена Ортега, Дилън Минет. Режисьори са Мат Бетинели-Олпин и Тайлър Жилет („Докато смъртта ни раздели“), по сценарий на Джеймс Вандербилт („Зодиак“, „Невероятният Спайдърмен“) и Гай Бизик („Докато смъртта ни раздели“). Сценаристът на първите четири филма от поредицата Кевин Уилямсън е изпълнителен продуцент. Отзивите са предимно положителни.

„Спайдър-мен: Няма път към дома“, който един месец доминираше в бокс-офис класацията на Северна Америка, слезе на второто място с 20,8 милиона долара и очаквани 26 милиона долара за празничния уикенд. На трето място е „Ела, изпей 2“ с 8,3 милиона долара.

Четвърти в бокс-офис класацията на Северна Америка е „355“ с 2,3 милиона долара, а пети – „Кing’s Man: Първа мисия“ на режисьора Матю Вон със същите приходи.