Вучич: Даваме €500 млн. повече от България за мощта на армията ни

Купуваме още руски хеликоптери, обяви сръбският президент

Сръбският президент Александър Вучич съобщи, че страната ще закупи още два руски хеликоптера от модела „Камов“, съобщи БГНЕС.

„Сърбия ще продължи да увеличава мощта на армията си, не за да атакуваме някого, а за да може да защитим своя народ във всеки един момент“, каза Вучич пред местната телевизия „Пинк“. „Ние инвестираме огромни средства. Ние даваме дори 500 млн. евро повече за отбрана от България. Това нещо е много важно. Нашата армия трябва да бъде мощна. Хората трябва да се обединят около тази цел – да имаме мощна армия. Ще закупим два руски противопожарни хеликоптера. Категорично това са най-добрите хеликоптери за гасене на пожари. С тях ще може да помогнем на всички в региона“, каза още Вучич. Според него „Сърбия трябва да има силна армия, за да не може никой в бъдеще да шантажира страната както това е станало през 1998 и 1999 година по време на срещата в Рамбуйе“.

БГНЕС припомня, че през пролетта на 1999 година във френското градче Рамбуйе се водиха преговори за разрешаване на конфликта в Косово. Тогава сръбската делегация изпратена от Слободан Милошевич отказа да приеме предложения план за разрешаване на кризата.

Подобни статии

ООН: 16 милиона украинци се нуждаят от хуманитарна помощ

По предварителни оценки в Украйна от началото на войната са убити...

Още в катергорията

ООН: 16 милиона украинци се нуждаят от хуманитарна помощ

По предварителни оценки в Украйна от началото на войната...

Лиз Тръс: Трябва да научим уроците си от Украйна и да защитим Тайван

Великобритания трябва да продължи да изгражда търговски връзки с...

Вучич: Искат да прогонят сърбите от Косово

Последните решения на Прищина са взети с цел да...