В Китай вече продават кола с автономен пробег от над 1000 км (ВИДЕО)

GAC Aion LX Plus се превърна в един от електрическите автомобили с най-дълъг пробег в света

 

В края на ноември миналата година GAC Aion обяви появата на нов електрически кросоувър LX Plus, който има рекорден пробег с едно зареждане от 1000 километра. Продажбите на новите артикули вече започнаха.

Моделът беше представен на пазара в четири нива на оборудване. Най-интересната обаче, може би, е версията Performance, оборудвана с батерия с капацитет от 144,4 kWh, позволяващаизминаване на разстояние от 1008 километра с едно зареждане (според китайския метод CLTC), пише fakti.bg.

Китайците вече продават кола с автономен пробег от над 1000 км - 2В същото време, знаейки, че енергийната плътност е 205 Wh/kg е лесно е да се изчисли, че такава батерия тежи малко над 700 кг. но това явно не притеснява китайците, които с гордост заявяват, че към днешна дата LX Plus е серийният електромобил с най-голям автономен пробег в света.

Китайците вече продават кола с автономен пробег от над 1000 км - 3Силовата централа на GAC Aion LX Plus Performance е базирана на два електромотора със системна мощност от 734 конски сили. Този тракт позволява на колата да набере 100 километра в час само за 2.9 секунди. Цената на рекордния кросоувър в Китай започва от 72 хиляди долара.

За подпомагане на самостоятелното управление, автомобилът е оборудван с лидари, разположени на покрива и отстрани на каросерията. В допълнение към тях, моделът разполага с общо около 35 различни сензора и е оборудван със специална изчислителна система за автономно шофиране с капацитет от 200 Tops (което е малко по-малко от това на NIO ET7 и WM Motor M7).

Китайците вече продават кола с автономен пробег от над 1000 км снимка #0 - 7

Китайците вече продават кола с автономен пробег от над 1000 км снимка #1 - 8

Китайците вече продават кола с автономен пробег от над 1000 км снимка #2 - 9

Подобни статии

Браузърът Safari на Apple е опасен

Към днешна дата уязвимостта е засегнала всички работещи версии на Safari...

Още в катергорията

Браузърът Safari на Apple е опасен

Към днешна дата уязвимостта е засегнала всички работещи версии...

Audi R8 с 1500 конски сили получи механична трансмисия

Освен новата трансмисия, R8-цата се е сдобила и с...

Колата на Sony може да се контролира от разстояние от над 9 хиляди километра (ВИДЕО)

Компанията демонстрира възможностите на новия си автомобил заедно с Vodafone Sony...