Дмитрий Гордон към руснаците: Не нападайте Украйна, ще умират не лудите от Кремъл, а вашите деца!

„Уважаеми руснаци, украинците не са заплашвали, не заплашват и не възнамеряват да заплашват Русия. Украинците не ви смятат за врагове. Не ние дойдохме в Русия, за да отнемаме територии, а Русия дойде при нас“, изтъква той

Известният украински журналист, писател, тв продуцент и политик Дмитрий Гордон се обърна към руснаците по повод евентуалното нападение на Русия срещу Украйна. Преди дни Гордон разказа в интервю по тв канала „Украина 24“, че е разговарял с двама души, които „разбират от международна политика и са заемали висши постове в Украйна“.

„И двамата смятат, че Русия ще нападне. Не искам да сея паника. Не вярвам, че Русия ще нападне. Трябва да си абсолютно обезумял, за да направиш такова нещо. Но понеже руското ръководство наистина е обезумяло, аз не изключвам такъв вариант. Дявол ги знае какво е в главите им“, отбелязва Гордон.

Гордон споделя пред водещия, че техните програми в YouTube се гледат от милиони хора, сред които много руснаци, които „искат да знаят истината“.

„Те искат да чуят не само официалните руски зомбиращи тв послания, но и да разберат гледната точка на хората от нашата страна на екрана, в Украйна. Затова искам да се обърна към обикновените руснаци. Уважаеми руснаци, украинците не са заплашвали, не заплашват и не възнамеряват да заплашват Русия. Украинците не ви смятат за врагове. Не ние дойдохме в Русия, за да отнемаме територии, а Русия дойде при нас – отне ни Крим, отне част от Донбас, разпали война, в която загинаха 15 000 украинци. И днес Русия стои на прага на Украйна. Искам нашите руски приятели и братя да разберат – ако дори един руски войник нахлуе на територията на Украйна, ще получи небивал, невиждан досега отпор. Ще стрелят всички и отвсякъде. Към Русия ще потеглят ковчези. Опомнете се! Не идвайте тук, това не е ваша земя“, обяви Гордон.

Той призова руснаците с всякакви методи да се противопоставят на евентуална заповед на ръководството в Москва за нападение над Украйна.

„Направете всичко възможно да въздействате на вашите полудели ръководители, на тези дълбоко в себе си съветски хора, завършили висшата школа на КГБ, чиито мисли са насочени към възстановяването на Съветския съюз. Въздействайте им по всякакъв начин, защото ще нахлуват не те, а вашите деца. И в Украйна ще умират не те, а вашите деца. И тази война ще бъде справедлива за нас, защото ние ще защитаваме своята земя, своята незамисимост и своята териториална цялост“, подчертава журналистът.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Подобни статии

Турция ще блокира приемането на Швеция и Финландия в НАТО

Реджеп Ердоган потвърди позицията си за Швеция и Финландия и заплаши...

Още в катергорията

Турция ще блокира приемането на Швеция и Финландия в НАТО

Реджеп Ердоган потвърди позицията си за Швеция и Финландия...

Русия потвърди извеждането на украински бойци от „Азовстал“ в Мариупол

В Лвовска област са унищожени партиди оръжие и военна...

Цените на горивата в САЩ хвърчат нагоре, рейтингът на Байдън пада

Цените на горивата в САЩ удрат нови рекорди, след...