Д-р Симидчиев: Депутатите от „Възраждане“ не носят маски, но в групата им има заразен с ковид

Още няма данни как се развива Омикрон у нас, каза още депутатът от “Демократична България”

Зеленият сертификат се превърна в политическа тема и се сатанизира. Този документ установява нивото на риск у хората.

Това заяви пред БНТ пулмологът и депутат от „Демократична България“ д-р Александър Семидчиев.

Да, ваксините не са 100%, но намаляват трансмисията с 60%. Два пъти по-малък е шансът ваксинирани да се заразят, каза още експертът и допълни: Можем да предотвратим заразата, а ние не го правим.

Някои от колегите умишлено не носят маски, същите тези бяха и против сертификатите, а сега са със заразен в парламентарната група, коментира д-р Симидчиев по повод на „Възраждане“.

Припомняме, че от ПГ на „Възраждане“ организират протест срещу зелените сертификати, а лидерът Костадин Костадинов дори намекна за щурм на парламента.

Депутатите постоянно общуват, на има и други 600 журналисти и администрация. Трябва да управляваме риска, за да може да работи НС, съобщи още той.

Още няма данни как се развива Омикрон у нас. Според пулмолога може да има носители и на последните два варианта на КОВИД – Омикрон и Делта, а те са заради „поведение“ на хората. Омикрон са 16 пъти по-заразен

В България леталитета от коронавируса е над 4%. Повече от данните по света, заяви д-р Симидчиев.

И даде пример за управлението на риска и зелените сертификати: Хората с книжка правят по-малко катастрофи, от тези без. Д-р Александър Семидчиев не смята, че можем да достигнем 70% ваксинирани.

Кадър: NOVA

Подобни статии

Още в катергорията

Румен Радев връчи мандата на Продължаваме Промяната

Папката получи кандидатът за премиер Асен Василев Президентът Румен Радев...