Започна заседанието на правителствата на България и РСМ в София

Отношенията ни преди нашата среща в РСМ бяха в ниска точка, но това, което постигаме вече само за втора седмица съвместна работа – аз съм много обнадежден, заяви премиерът Петков

Започна съвместното заседание на правителствата на Република България и Република Северна Македония в резиденция „Бояна“.

Преди това беше проведен разговор на четири очи между премиерите Кирил Петков и Димитър Ковачевски.

Днес откриваме сесията на съвместното заседание между правителствата на Р България и РСМ. Отношенията ни преди нашата среща в РСМ бяха в ниска точка, но това, което постигаме вече само за втора седмица съвместна работа – аз съм много обнадежден, заяви премиерът Петков.

Това, че вие дойдохте с толкова много министри по всички сфери, в които искахме да работим заедно с нашите министри, оказва пътят как тези отношения ще се случват – на база на истинска работа, истински срещи с очакване на истински резултати, обърна се към Ковачевски българският премиер.

Най-важното за политиката е да постигне добро за двата народа – да се работи заедно, да имаме отворена икономика, свързана инфраструктура, да имаме общ календар, да работим за европейската интеграция и да следим темите като историята, човешките права, нещата които са важни, допълни Петков.

Дори снощи на нашата вечеря видях, че някои министри вместо да довършат вечерята си вече работят по някои мерки, които трябва да направят, допълни премиерът.

Подобни статии

Двуцифрена инфлация и още по-скъпи храни и горива през април

Годишната инфлация за април достигна 14,4%, сочат данните от Националния статистически...

Още в катергорията

Двуцифрена инфлация и още по-скъпи храни и горива през април

Годишната инфлация за април достигна 14,4%, сочат данните от...

Превозвачи дават транспортния министър на прокурор

Лидерите на недоволните превозвачи, които се канят да протестират...

Шведският външен министър подписа молбата за членство в НАТО

Министърът на външните работи на Швеция Ан Линде подписа...