Здравната комисия подкрепи зелен сертификат за влизане в НС (Видео)

От ГЕРБ сме против разходите за закупуване и използване на бързи антигени тестове за народните представители да бъдат за сметка на българския данъкоплатец и граждани. Това отново разделя народните представители, заяви проф. д-р Костадин Ангелов

Здравната комисия подкрепи зелен сертификат за влизане в НС

 

На първото си извънредно заседание здравната комисия подкрепи предложението за въвеждане на зелени сертификати и за влизане в парламента. Предстои предложението да бъде гласувано в зала от всички народни представители, което най-вероятно ще се случи утре.

Според зам.-председателя на комисията и депутат от „Демократична България“ д-р Александър Симидчиев депутатите са „рисков контингент“.

„Те пътуват много, срещат се с много хора, а и седим в едно помещение над 200 души и дишаме общ въздух. Наличието на механизъм, с който можем да управляваме риска в такава обстановка, е много важно да съществува и в парламента. На първото заседание на здравната комисия взехме такова решение да подкрепим предложението то да бъде вкарано в зала, за да се гласува от всички народно представители. Би трябвало още утре да е в програмата“, обясни Симидчиев.

Той заяви още, че депутатите не се различават с нищо от обикновения човек.

„Ако трябва да отидат на мач, мол или концерт, те по същия начин трябва да представят валиден сертификат. Най-вероятно над 90% от народните представителите имат сертификати, така че това няма да е особен проблем за въвеждане“, добави Симидчиев.

„Ние категорично сме против точка втора, а именно разходите за закупуване и използване на бързи антигени тестове за народните представители да бъдат за сметка на българския данъкоплатец и граждани. Това отново разделя народните представители от всички други сънародници, които за да ходят на работа, си плащат тестовете от собствения джоб“, заяви проф. д-р Костадин Ангелов от ГЕРБ.

„Народното събрание не е кафене, не е ресторант, не е стадион или мол. То е работно място. Ако се затвори със зелен сертификат, действията на всички министерства на територията на България, общински съвети, нали си представяте как ще се затрудни работата. Но тук просто даваме пример“, коментира проф. д-р Георги Михайлов.

Източник: бТВ

Подобни статии

Гневни шофьори засипаха социалните мрежи с видеа от задръстванията на Капитан Андреево

Видеа, показващи огромните опашки на граничния пункт „Капитан Андреево“, бяха разпространени...

Още в катергорията

Гневни шофьори засипаха социалните мрежи с видеа от задръстванията на Капитан Андреево

Видеа, показващи огромните опашки на граничния пункт „Капитан Андреево“,...

От ДПС се оплакаха, че премиерът ги е заплашил, че ще ги оправи

За заплахата алармира председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, който...