Има ли промяна в курорта Мальовица година след обявените големи планове за възраждането му?

Преди малко повече от година зимният курорт Мальовица се сдоби с нови наематели, които още тогава заявиха изключително амбициозни планове за развитието на курорта чрез огромни инвестиции и дадоха заявка за връщане на старата слава на курорта. ​

Пратихме наши хора, които се убедиха на място какво е свършено в последната година по подобряване на условията в курорта, който в последните десетина година бе изключително занемарен.

​По отношение на ски съоръженията определено най-голямата промяна е монтираното пълно осветление по протежение на ски пистите. За влековете са закупени и монтирани нови тегличи, подменени са бандажите и окабеляването. Закупена е специализирана отъпквателна машина за обработка на снега, както и ски оръдия за изкуствен сняг, въпреки че не са нужни често, защото Мальовица е известна с огромните снеговалежи и дебелата естествена снежна покривка. През новия ски сезон е обособен и специален учебен плац. За улеснение и удобство са монтирани 2 ски ленти. която транспорта гостите на курорта от ски съоръженията до близкия хотел. ​

Откъм хотелска база курортът все още не разполага с много възможности. Най-съвременното и модерно място за настаняване е хотел Мальовица, който също претърпя тотална модернизация през последната година. Обновени са всички стаи, общите помещения и ресторанта. През новия сезон отвори врати и релакс-център, в който гостите могат да се отпуснат след дълъг ски ден или просто да се поглезят с всички спа изживявания, които им се предлагат.

Други по-бюджетни възможности за настаняване са близкият хотел Ален Мак и Централната планинска школа, която се намира точно под пистите. ​Централната планинска школа предлага курсове по ски и сноуборд от професионални учители, както и ски гардероб с висококачествена и модерна ски екипировка и оборудване. ​Според запознати, в курорта Мальовица има много неоползотворен потенциал, който предстои да видим.

Подобни статии

Прокуратурата на Ню Йорк разследва българи – престъпници ли са NEXO?

Каква всъщност е схемата с кредитите на NEXO? На 18 октомври 2021...

Още в катергорията

КПКОНПИ е осъдена да плати над 186 000 лв. по загубено дело

Антикорупционната комисия КПКОНПИ е осъдена да плати 186 226...

Полицейски шеф: Брендо най-вероятно няма да бъде екстрадиран у нас

Евелин Банев-Брендо най-вероятно няма да бъде екстрадиран у нас....