Кирил Петков: Визитата в Скопие беше огромен успех

Вчерашната визита в Скопие беше огромен успех, заяви министър-председателят Кирил Петков пред журналисти в Народното събрание.

„От една страна ние подадохме ръка, отивайки там първи, от друга страна те ни дадоха нота, която сме се надявали да получим от две години. Тази нота е много по-важна от само късо и дълго име. Тази нота казва, че РС Македония няма претенции към териториалната цялост на България. Това е нещо много нормално те да го кажат, но тази нота се е говорила, говорила, преговаряло се е и ние, само, защото направихме нов подход, я получихме. Тук трябва да се разбере, че вчера беше огромен успех“, каза още Кирил Петков.

Winbet – удвои тръпката от играта! (18+)

Премиерът обърна внимание и на историческа комисия, която, по думите му, трябва да обсъди историята на фашисткия режим в цяла Европа. „Много по-важно от това е, че се обединихме да имаме транспорт, връзка от София до Скопие, за 60 дни. Това ще бъде направено по най-прозрачен начин“, каза Петков в парламента.

Той коментира и словото на държавния глава пред депутатите и неговите приоритети.

„Да върнем правовата държава, да изчистим корупцията, мафията да няма контрол върху държавата, да вкараме фокус върху иновациите, да имаме лидерска позиция международно, да сме предвидим партньор. Мисля, че всички неща, които той каза, трябва да имаме всички съгласие към тях“, каза още Кирил Петков.

Източник: БГНЕС

Подобни статии

Турция ще блокира приемането на Швеция и Финландия в НАТО

Реджеп Ердоган потвърди позицията си за Швеция и Финландия и заплаши...

Още в катергорията

Турция ще блокира приемането на Швеция и Финландия в НАТО

Реджеп Ердоган потвърди позицията си за Швеция и Финландия...

Транспортното министерство с репресивни мерки срещу избрани превозвачи

Румен Петков отново настоя за незабавно подновяване на разговорите...

Петков и транспортния бранш се разбраха, но протестите в сряда остават

Имахме три часа разговор между транспортния бранш и правителството....