Кирил Петков: Правителството ще отзове Пламен Георгиев като консул във Валенсия

Оттук нататък политическите назначения, и хора, чиято дейност не е свързана с мястото, на което отиват, особено в МВнР, ще приключват, обясни премиерът

Правителството ще отзове Пламен Георгиев като консул във Валенсия. Това съобщи в началото на правителственото заседание премиерът Кирил Петков.

„Поздрави за министъра на здравеопазването, защото за вчерашния ден имаме 24 947 поставени ваксини. От началото на новата програма имаме 130 000 ваксинирани, което е една трета от началото на новата програма“. С тези думи започна редовното заседание на министерски съвет премиерът Кирил Петков.

Второто нещо, с което започваме заседанието днес. Ще обсъдим точка, която според мен е важна за новото правителство – че оттук нататък политическите назначения, и хора, чиято дейност не е свързана с мястото, на което отиват, особено в МВнР, ще приключват, каза Кирил Петков.

Хора като Пламен Георгиев, който беше назначен във Валенсия по политически причини, предлагам колеги да го отзовем“, посочи Петков.

По думите му това ще е знак, че новият кабинет не подкрепя политическите назначения.

Припомняме, че Георгиев бе изпратен за консул във Валенсия от третото правителство на ГЕРБ, след като напусна поста шеф на антикорупционната комисия.

Когато говорим за мерки, трябва да знаем какви са целите ни, а те са да спасим максимално много животи в следващите месеци, да сме сигурни, че правим всичко възможно да не затворим икономиката и децата ни да отиват на училище. За да се случи това, ваксинационната програма трябва да работи“, коментира още премиерът.

„Целта ни е ясна и вече имаме първият резултат“, подчерта министър-председателят.

Подобни статии

Росица Кирова: Колко струват думите на управляващите?

⏳В продължение на една година задавам въпроси за предприетите действия на...

Още в катергорията

Росица Кирова: Колко струват думите на управляващите?

⏳В продължение на една година задавам въпроси за предприетите...

Доц. Мангъров: Това вече го играхме! Маймунска шарка никога не е била особено опасна инфекция!

Материал за размисъл: По повод плашещите изказвания на някои изтъкнати...

Ива Митева: Решетките бяха политически скандал

По думите ѝ не бива управленците да се крият...