Михаил Миков след напускането на БСП: Това вече не е партия

“Оставането на Нинова е подигравка с морала и нормалността”, заяви още Миков

Този тъжен конгрес, тези забодени в пода погледи на хората, които вдигнаха ръчичка, за да кажеха, че не констатират…не е имало оставка. Това е подигравка с морала и човешкото разбиране за нормалност, не само за политика. Така описа ситуацията на конгреса на БСП и оставането на Корнелия Нинова на поста чрез врътка бившият вече член на партията Михаил Миков, който напусна именно след партийния форум.

Абсурден парадокс е с десни политики да се постигат леви цели, заяви Миков по повод заявките на новата власт, в която участва и БСП.

Тук не става въпрос за несъгласие с лидера, аз може да имам с Нинова несъгласие и не съм ги спестявал. Но тук има усещане за дълбоко разбиване на моето разбиране за БСП и това усещане е и на хиляди още хора. Мен не ме смущава, че Нинова по такъв начин остава или се преизбира. Но може ли да събереш хора от цялата страна с въпроса как да оцелее Нинова. Смущава ме това, че една група на всяка цена се стреми да запази някакво статукво. Това не е партия. Нямам никакво лично огорчение. Аз оставам другар с тези хора, отсече Миков.

Другарството е въпрос на усещане, не е въпрос на предвзетост или някакъв измислен етикет, отсече той.

Проблемът е, че членовете си отиват от БСП. Обадиха ми се едни стари приятели и ми казаха, че са напуснали още преди 3 години, защото никой нито им събирал членски внос, нито ги търсел. Тези, които подкрепяха Нинова сами се избиха помежду си. От БСП в последните години излизат само партийни разправии, нищо друго, категоричен е Миков.

БСП изгуби моралното право да бъде центъра на лявото, допълни той. Левите идеи имат нужда от формации и партии и от събиране на пръснатото, посочи той на въпрос дали ще прави свой проект.

Канен съм и съм отказвал, отсече той но не отхвърли възможността да види идеи и хора, които имат намерения за леви проекти.

Подобни статии

Костадинов: Петков е опасен за управлението на страната, превръща ни в пушечно месо

“Премиерът е заплаха за националната сигурност и моментално трябва да бъде...

Още в катергорията

Костадинов: Петков е опасен за управлението на страната, превръща ни в пушечно месо

“Премиерът е заплаха за националната сигурност и моментално трябва...

Байрактаров: Ситуацията загрубя! Кирил Петков ни вкарва във война с Русия

“Така се случва, когато управляващите на една суверенна държава...