Няма потвърждение за среща на премиера с представители на протестиращи

Премиерът Кирил Петков покани представители на протестиращите срещу зеления сертификат на среща днес, когато се очаква наложената му карантина да отпадне, пише БНР.

Още в сряда по време на националния протест пред парламента министър-председателят заяви, че на прага на очакваната пета вълна на коронавируса отпадане на изискването за зеления сертификат не се предвижда. Но заяви готовност за диалог и готовност да чуе идеите на протестиращите за справяне с пандемията.

„Надявам се хората, които ще бъдат излъчени, да са истински експерти. Тя е за хора, които наистина разбират от вирусология, които са медицински лица. И ако имат по-конструктивни мерки от тези, които в момента работим по тях, нашата врата е отворена. Имаме нов модел за управляване на Covid кризата, базиран само на един фактор, броят и запълняемост  на интензивните ни легла в здравната система“, каза Кирил Петков.

Все още към момента няма потвърждение дали срещата ще се проведе.

Карантината на премиера ще отпадне при отрицателен PCR тест, тъй като той е е с поставена трета бустерна доза на ваксина.

Подобни статии

Още в катергорията