Обвиниха Боян Расате за телесна повреда по хулигански подбуди

Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу Боян Станков /Боян Расате/ за хулиганство и телесна повреда по хулигански подбуди.

Според събраните по делото доказателства на 30 октомври около 17:30 часа Расате, заедно с група мъже и жени, неустановени по делото, нахлули в офис на Фондация „Р. Ц. Б.“ на бул. „Княз Ал. Дондуков“ в гр. София, където била организирана среща на тема „Помощ на транссескуални лица“. Той нанесъл удар с ръка в лицето на намираща се в офиса жена. Събаряли рафтове, чупили вещи, пръскали със спрейове стени и бюра. След това обвиняемият Расате и неустановените нападатели напуснали офиса на Фондацията, предава Dariknews.bg.

Наблюдаващият прокурор е преценил, че хулиганството, за което на Боян Станков е повдигнато обвинение, по своето съдържание се отличава с изключителна дързост.

Разследването е започнато в 05 РУ-СДВР под надзора на Софийска районна прокуратура и впоследствие е изпратено по компетентност на СГП с оглед на това, че Расате е бил независим кандидат за президент в изборите, насрочени за 14 ноември.

След разрешение на Централната избирателна комисия, на Расате е повдигнато обвинение.

В хода на разследването е извършен оглед на местопроизшествието, иззети са следи, приобщени са веществени доказателства, разпитани са множество свидетели и са извършени няколко разпознавания. Изготвени са две компютърно-технически експертизи, както и съдебно-медицинска и оценителна експертизи, приложени са и редица други писмени доказателствени материали.

Обвиняемият е български гражданин, с висше образование, неосъждан, се казва още в съобщението на прокуратурата. Той е пуснат под гаранция от пет хиляди лева.

Предстои насрочване на разпоредително заседание по делото от Софийски градски съд.

Разследването продължава по отношение на неустановените по делото мъже и жени.

Подобни статии

Гневни шофьори засипаха социалните мрежи с видеа от задръстванията на Капитан Андреево

Видеа, показващи огромните опашки на граничния пункт „Капитан Андреево“, бяха разпространени...

Още в катергорията

Гневни шофьори засипаха социалните мрежи с видеа от задръстванията на Капитан Андреево

Видеа, показващи огромните опашки на граничния пункт „Капитан Андреево“,...

От ДПС се оплакаха, че премиерът ги е заплашил, че ще ги оправи

За заплахата алармира председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, който...