Проф. Ангелов: Председателят на НС дължи отговори. С действията си „обезглави“ държавата

Председателят на НС дължи отговори за теста си. С действията си „обезглави“ държавата. Това заяви пред журналисти в парламента депутатът от ГЕРБ-СДС и бивш здравен министър проф. Костадин Ангелов.

Нелепа ситуацията с теста на председателя на парламента Никола Минчев. Днес се оказа, че пробата на Никола Минчев е взета вкъщи. КСНС приключи в 19:40, във вкъщи е бил към 20:00, лекарят е пристигнал в 20:15, 5 минути тест и още 15 минути обратно до лабораторията. Става 20:30 – как в 21:20 вече е положителен? Абсурдно е!

Коя е лабораторията или кое е лечебното заведение, в което е направен тестът. Кой е бил дежурният в лабораторията? Вечер няма такива дежурни специализирани лекари. Ако тестът е направен след КСНС, то резултатът не излиза толкова бързо – трябват поне 2 часа. Или председателят на НС е отишъл на КСНС със симптоми, което е безотговорно. Дори и този тест да е направен вечерта, то той се вкарва в системата сутрин от вирусолог. В случая има сериозни морални проблеми!

Препотвърждаването на позицията ни за РС Македония бе животоспасяващ ход за българското правителство и премиера Петков. Президентът издърпа ушите на Кирил Петков, отговори проф. Ангелов на въпрос.

Подобни статии

Местят 200 украински бежанци

Двеста украински бежанци ще отпътуват утре от Варна Първите 200 украински бежанци,...

Още в катергорията

Местят 200 украински бежанци

Двеста украински бежанци ще отпътуват утре от Варна Първите 200...

Украинските бежанци самоорганизирано напускат България

От утре започва преместването на украинци, настанени по Южното...