Рашков: Трябва да се пристъпи по най-бързия начин към структурни промени в МВР

Трябва да се пристъпи по най-бързия начин към структурни и функционални промени. Това каза министърът на вътрешните работи Бойко Рашков, предаде репортер на БГНЕС.

Рашков подчерта, че с една условност структурата на ведомството е променяна във времето, но „времето е вече различно и действително ще трябва да се пристъпи по най-бързия начин към структурни и функционални промени”.

Министърът добави, че структурата е тежка, включително звена в МВР, които нямат полицейски функции. Една от структурите без полицейски функции е Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”. „Това е безспорно една изключително полезна структура, която обаче лично аз смятам, че тя трябва да се обособи и в една самостоятелна агенция, която да се занимава не само с пожарогасене и спасяване на хора и т. н.”, посочи той.

Тук в процеса на обсъждане на този въпрос се натъкват на няколко становища. Едното е тя да остане в МВР, но като изпълнителна агенция. Другото е тя да стане самостоятелна държавна агенция като се въоръжи със съвременна техника. „Моето лично мнение е, че това е реалното бъдеще на тази главна дирекция”, каза Рашков.

Пред депутатите в ресорната комисия, той посочи и друг спорен въпрос, който също те ще решат. „Има идея МВР болница да излезе от структурата на МВР и да премине в Министерството на здравеопазването“, каза той. Тук има поддръжници на двете тези – че трябва да стане и че тя трябва да се запази като част от МВР.

Подобни статии

Транспортното министерство с репресивни мерки срещу избрани превозвачи

Румен Петков отново настоя за незабавно подновяване на разговорите с „Газпром“....

Още в катергорията

Транспортното министерство с репресивни мерки срещу избрани превозвачи

Румен Петков отново настоя за незабавно подновяване на разговорите...

Петков и транспортния бранш се разбраха, но протестите в сряда остават

Имахме три часа разговор между транспортния бранш и правителството....

Сербезова: До август електронното здравно досие на пациентите ще обхване всички дейности

„Поетапно до месец август електронното здравно досие на пациентите...