Русия няма да въвежда зелен сертификат

В средата на декември депутатите от Държавната дума одобриха инициативата на първо четене, след което тя отново беше върната по регионите

Държавната дума отказа да разглежда законопроекта за въвеждане на сертификати с QR кодове за ваксинация за посещение на обществени места, съобщи председателят на руския парламент Вячеслав Володин, предава fakti.bg.

„Съветът на Държавната дума единодушно оттегли от разглеждане законопроекта за QR кодовете“, написа той в канала си в Telegram. „Важно е да се чуваме. Това ще помогне да се избегнат грешки и да се вземат правилните решения въз основа на диалог“, подчерта той.

Инициативата беше представена на 12 ноември миналата година. Според първоначалната концепция руснаците трябваше да представят електронни сертификати с QR кодове за ваксинация на обществени места, както и във влакове и самолети. Впоследствие плановете за транспорта отпаднаха.

В средата на декември депутатите от Държавната дума одобриха инициативата на първо четене, след което тя отново беше върната по регионите, Съветът на федерацията и Министерския съвет за обсъждане на второ четене.

През януари правителството отложи разглеждането на документа.

Както обясни вицепремиерът Татяна Голикова, причината за тази стъпка е високата несигурност в развитието на епидемиологичната ситуация.

 

Подобни статии

Шведският външен министър подписа молбата за членство в НАТО

Министърът на външните работи на Швеция Ан Линде подписа молбата за...

Още в катергорията

Шведският външен министър подписа молбата за членство в НАТО

Министърът на външните работи на Швеция Ан Линде подписа...

Резултатите от вота на журито за „Евровизия“ в 6 държави са премахнати

Резултатите от вота за конкурса "Евровизия" на журито в...

Украинските сили се изтеглят от Мариупол

Украинските военни съобщиха днес, че се работи по евакуацията...