Ръководителят на Ред Бул: При еднакви болиди Макс ще превъзхожда Люис Хамилтън

Кристиан смята, че всичко това е отразено в начина, по който Верстапен се представя по-силно от своите съотборници. Хорнер не вярва ситуацията да е такава при Хамилтън

Ръководителят на Ред Бул Кристиан Хорнер посочи кой би победил, ако Макс Верстапен и Люис Хамилтън разполагаха с еднакви болиди. Британецът смята, че Макс има по-големи шансове в такава битка. Също така той похвали нидерландеца за невероятното представяне, което извлече от колата във финалната фаза от сезон 2021, въпреки че Мерцедес разполагаха с по-добър пакет.

Според Хорнер Верстапен би превъзхождал Хамилтън, ако двамата караха един и същ автомобил, въпреки постиженията на британеца. Макс записа 11 победи и 18 качвания на подиума и спечели титлата.

„Не можете да отречете нищо от постиженията на Люис. Той е един от най-великите състезатели и е най-успешен в статистически план, но ако сложите Макс и Люис в кола на Мерцедес, няма съмнение в това кой ще победи. Сложете Хамилтън в нашата кола и също нямам съмнения кой ще бъде по-бърз“, коментира Хорнер.

„С Макс е възможно всичко. Не очаквахме да сме толкова конкурентоспособни в Джеда. Въпреки това имахме шанс за победа. Това беше благодарение на Макс. Хората не му отдават заслуженото за начина, по който се състезава“, каза още той.

Кристиан смята, че всичко това е отразено в начина, по който Верстапен се представя по-силно от своите съотборници. Ръководителят на Ред Бул не вярва ситуацията да е такава при Хамилтън.

„Често виждахме изключително малка разлика между Валтери [Ботас] и Люис. Същото беше и с Нико Розберг“, добави шефът на Ред Бул.

Подобни статии

Джокович отвръща на удара, планира да съди Австралия за близо 4 милиона евро

Ако искът действително бъде депозиран и Джокович успее да вземе съответната...

Още в катергорията

Джокович отвръща на удара, планира да съди Австралия за близо 4 милиона евро

Ако искът действително бъде депозиран и Джокович успее да...

Джокович кацна в Белград, но дори не помаха на феновете си

"Ти си нашия шампион, Новаче", крещяха екзалтираните почитателите на...