САЩ ще приложат „мощен“ контрол върху износа, ако Русия нахлуе в Украйна

Вариантите за контрол на износа, които обмисля Вашингтон заедно със съюзници и партньори, биха ударили доста силно стратегическите амбиции на Владимир Путин да индустриализира икономиката

Съединените щати са готови да приложат „мощни“ санкции и експортен контрол върху чувствителни сектори на руската икономика, ако Русия нахлуе в Украйна, съобщава „Уолстрийт джърнъл“, цитирайки неназовани официални лица, запознати с въпроса.

Въпреки че източниците отказаха да дадат подробности за вида на санкциите, които ще бъдат наложени, те споменаха, че продажбите на руските пазари, цената на заемите и стойността на руската валута ще направят санкциите ефективни и „мощни“.

„Вариантите за контрол на износа, които обмисляме заедно с нашите съюзници и партньори, биха ударили доста силно стратегическите амбиции на Владимир Путин да индустриализира икономиката си и ще накърни области, които са важни за него, независимо дали става дума за изкуствен интелект, квантови изчисления. или отбрана, аерокосмонавтика или други ключови сектори“, заяви за финансово издание американски висш служител.

Подобни статии

Нападателят на Салман Рушди е от ливански произход

Представител на подкрепяната от Иран ливанска шиитска въоръжена група Хизбула заяви,...

Още в катергорията

Нападателят на Салман Рушди е от ливански произход

Представител на подкрепяната от Иран ливанска шиитска въоръжена група...

Русия увеличава газовите доставки до Унгария през „Турски поток“

От май „Газпром“ изгаря непродадени количества природен газ  Руският газов...

СЗО обсъжда смяна на името на маймунската шарка

Световната здравна организация (СЗО) провежда дискусия за преименуване на...