Светльо Витков адвокатства на Бойко Борисов заради тъст си Бриго Аспарухов

Фронтменът на “Хиподил”, заяви че не се интересувал от кюлчетата, еврото и Мата Хари

Фронтменът на групата “Хиподил” Светльо Витков, заяви че не се интересувал от кюлчетата и еврото на Бойко Борисов, а от доходите на хората.  Това популистко изказване Витков направи, пропускайки да отбележе, че именно неговият тъст Бригадир Аспарухов, преди 20 години направи Бойко Борисов главен секретар на МВР и го вкара в политиката. С това действие и до днес Аспарухов е известен като политическия баща на Бойко Борисов, като именно затова Витков не се интересува от престъплениета на Борисов просто защото неговото семейство има пръст в техния генезис.

Търсете космата и неепилирана жена – това ще да е Мата Хари или както я знаем Мата Космата, коментира музикантът и лидер на „Глас народен“ Светльо Витков в предаването „Пресечна точка“ по Нова телевизия.

Големият проблем е, че нещата се правят на парче. Хубаво е да видим цялата визия, а не отделни сфери, коментира той, цитиран от novini.bg.

„Слави и ИТН, спечелиха изборите без никаква програма, с един референдум, който самите те бламираха. „Продължаваме промяната“ по същия начин – появиха се, бяха обявени за умните и знаещите, но и при тях не видях програма. След като спечелиха изборите, направиха странната коалиция, странния качамак, който подписа споразумението – 140 страници, в които няма никаква конкретика. Направили са го по принуда? Не, принуда в политиката няма. Като трябва, нека да има четвърти избори. Безпринципните коалиции водят до политическа смърт винаги. Подписаха едно коалиционно споразумение тип програма, което беше огромно, но никаква конкретика не видях“, подчерта Витков.

Дългосрочната стратегия за управление е нещото, което липсва в българската политика от дълго време. Всеки, който дойде да управлява, сменя приоритетите, което води до гасене на пожари“, подчерта той.

Витков разкритикува и мащабните строителни планове на новите управляващи.

„Министърът на регионалното развитие и благоустройство Гроздан Караджов заявява, че ще ремонтират 3000 км с 3 милиарда лева. Освен тези километри, които се ремонтират, предстоят строежи на мостове, тунели. Хубаво е, ГЕРБ се хвалиха със строежи на магистрали, тук схемата очевидно започва да е същата. За мен парите от излишъка да се дадат на хората – на пенсионерите, за тока. Явно нищо не се е променило в сравнение с управлението на ГЕРБ. За мен схемите продължават и не е акцентът да се ремонтират магистрали, да се прави инфраструктура, без хората да имат възможност да живеят“, обясни политикът.

„Не си стабилизирал зимата. Нека да сме реалисти. Сега започват протестите. Протестът срещу зеления сертификат може да прерасне много бързо в протест срещу правителството. В края на март може да падне и правителството, да не забравяме това нещо“, каза още Витков, давайки пример с протестите, които свалиха от власт първото правителство на Борисов.

„Пиарът, който се прави за това коя е Мата Хари, имало ли е кюлчета, това нас не ни интересува. Нас ни интересува повишаване на доходите, повишаване на пенсиите“, заяви той.

„Мата Хари, ако визирате сериала „Ланс Линк – тайният агент“, Мата Хари беше преведена като Мата Космата. Трябва да търсите космата и неепилирана жена“, шеговито добави музикантът политик.

Подобни статии

Турция ще блокира приемането на Швеция и Финландия в НАТО

Реджеп Ердоган потвърди позицията си за Швеция и Финландия и заплаши...

Още в катергорията

Турция ще блокира приемането на Швеция и Финландия в НАТО

Реджеп Ердоган потвърди позицията си за Швеция и Финландия...

Транспортното министерство с репресивни мерки срещу избрани превозвачи

Румен Петков отново настоя за незабавно подновяване на разговорите...

Петков и транспортния бранш се разбраха, но протестите в сряда остават

Имахме три часа разговор между транспортния бранш и правителството....