Успешен мандат, господин президент!

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова заслужено получиха доверието на българския народ за втори мандат. Своя глас за тях дадоха социалисти, либерали, десни, зелени, патриоти, безпартийни, които за пет години се увериха, че Радев е обединителят на нацията срещу корупционно-мутренския модел, олицетворяван от ГЕРБ, и е носителят и гарантът на промяната.

Нашият президент беше достоен държавник, спази дадените обещания, не се изкуши да бъде протоколен държавен глава и от първия ден назоваваше ясно и честно проблемите на хората. Не се уплаши и вдигна юмрук срещу корупцията по високите етажи и прокурорския произвол, които ограбиха народа и бъдещето на България. Превърна се в институция на стабилността и надеждата, и в едно драматично и кризисно време получи 70% изборно доверие.

И ако първият мандат беше време за битки и отвоюване на държавата от мафиотско-мутренския властови модел, то днес Румен Радев в екип с ярката и социално сетивна Илияна Йотова встъпват за още 5 години на Дондуков 2 с нови високи цели. Във втория мандат е време за развитие, за укрепване на държавността и решителни мерки срещу демографската, социалната и духовната кризи, за реално върховенство на закона, за рестарт на стратегическия проект АЕЦ „Белене” и други големи национални цели. И, разбира се, президентът да продължи с балансирания и суверенен външнополитически курс, който той досега отстояваше. В новосформиращия се многополюсен глобален ред България не бива да повтаря пагубните исторически грешки от времето на Първата и Втората световна война, да се съюзява с губещата страна, което водеше и би довело само до национални катастрофи и трагедии. Наред с членството в ЕС, България, за да се развива, е длъжна да поддържа партньорство не само със САЩ, но да изгражда стратегически връзки с братска, славянска и православна Русия и с експанзивно проспериращия социалистически Китай.

Румен Радев е човекът, който има мисията, визията и стратегията, силите, офицерското достойнство и чест да отстоява тези цели като национален лидер!

На добър час, господин президент и госпожо вицепрезидент!

Проф. Светлана Шаренкова

Подобни статии

Иван Костов: Русия води хибридна война срещу България още от 2013 г.

Откакто Русия обяви България за неприятелска страна, виждаме една хибридна война...

Още в катергорията

Иван Костов: Русия води хибридна война срещу България още от 2013 г.

Откакто Русия обяви България за неприятелска страна, виждаме една...

Телевизиите и народът

Кеворк Кеворкян: Днешните властници нямат нужда да опознават не...