Крум Зарков: Смяната на един главен прокурор с друг няма да реши проблемите

Тази Конституция направи така, че парламентаризмът и демокрацията да надделеят, България да е част от ЕС, а хората, които са я създали, заслужават уважение, каза социалистът

„Призовавам ви да минем на следващото ниво на политическо развитие. Не да говорим за съдебна реформа, а как да се преразпределят благата, които се изкарват от хората“, това заяви Крум Зарков от БСП от трибуната в пленарна зала на парламента по време на дискусиите между народните представители за създаване на временна комисия за промени в Конституцията, с цел съдебна реформа.

„Тази Конституция направи така, че парламентаризмът и демокрацията да надделеят, България да е част от ЕС, а хората, които са я създали, заслужават уважение. Тя трябва да бъде разглеждана като такава, която да бъде подобрявана, адаптирана към времето“, добави депутатът, цитиран от „Евроком“.

„Тя позволява да се създават комисии, които да внесат конкретни и прецизни промени. От друга страна чрез института на Велико народно събрание се възпрепятства политически финтове, които поставят под въпрос устоите на нацията. Повечето части на Конституцията, както и политическата харта са много добри. Към тях трябва да се подхожда с уважение, ако мога да кажа дори и със страхопочитание“, каза още Зарков.

„Наясно сме, че смяната на един главен прокурор с друг няма да реши проблемите. Ние подкрепяме тази комисия, защото ВСС трябва да функционира по-различен начин. Самата съдебна система не може да работи различно без промени в Конституцията“, добави към тезата на колегата си Явор Божанков.

 

Подобни статии

Още в катергорията