НС на БСП решава за наказанието на Калоян Паргов

В 17 часа изтича срокът

В 17 часа изтича срокът, в който окончателно членовете на Националния съвет на БСП трябва да решат дали да отнемат за една година на лидера на софийската организация Калоян Паргов правото да заема партийни длъжности, да членува в органите на партията и да се кандидатира за тях в срок от една година.

Макар срокът да изтича днес БСП съобщи още вчера, че Националният съвет е събрал събра необходимия брой гласове – повече от 50% + 1, за налагането на наказанието.

БСП наложи наказание на Калоян Паргов
До решението се стигна след като група социалисти на БСП-София изпратиха писмо с искането Паргов да бъде наказан заради участието на групата на БСП в СОС за скандалната сделка за осветлението на столицата, която беше разкрита от „Спаси София“, участието им в избора на председател на общинския съвет на София от ГЕРБ, неглижиране на дейността на градската организация и факта, че градският съвет на БСП-София не е заседавал редовно и е вземал решенията еднолично.

Самият Паргов обаче е на мнение, че някой внася интриги и разделение в БСП, а градският съвет на БСП публикува своя позиция с опровержение на твърдението за подписка за неговото наказание.

Подобни статии

Още в катергорията

Държавата е в паника! Кирил Петков ни вкара във война! Срокът е до утре 12 часа!

По-рано днес посланикът на Руската федерация в България изпрати...

НС одобри отстъпката от 25 ст. за гориво

Приходната част на бюджета беше приета с пълно мнозинство Народното...