Румен Петков: Бюджетът за тази година се използва по един много груб и нецивилизован начин

„Когато ние сме протестирали против институционалното невежество на Борисов, ние не сме протестирали, за да продължим днес по същия път. Защото това е унижение на държавността“, коментира лидерът на АБВ

ПП АБВ не приема подхода при формиране на държавния бюджет за тази година, който плаши от гледна точна на законосъобразността и от гледна точка на конституционализма. Това заяви пред медиите председателят на АБВ Румен Петков.

Той подчерта, че годишният държавен бюджет е стратегически въпрос, който ще покаже стабилността на управляващото мнозинство и трябва да даде усещане за перспектива.

„Бюджетът за тази година се използва по един много груб и нецивилизован начин, за да се демонстрират евентуални бъдещи структурни промени в МЗ и правителствената администрация“.

Петков даде пример именно с Министерството на земеделието, под чиято шапка се намират Изпълнителната агенция по горите и Агенцията за безопасност на храните. За 2022 година обаче тяхното бюджетиране е предвидено към Министерски съвет с оглед на бъдещи структурни промени. Председателят на АБВ подчерта, че законът казва, че действията, включително и определянето на годишния бюджет, трябва да са насочени към настоящия момент, а не към абстрактни състояния в неопределено бъдеще. Това е и причината плановете за парите на въпросния сектор да не получат подкрепата на АБВ в парламента.

„Когато ние сме протестирали против институционалното невежество на Борисов, ние не сме протестирали, за да продължим днес по същия път. Защото това е унижение на държавността“.
Румен Петков апелира към правителството за коректност към държавата и нейните институции.

Подобни статии

Борислав Цеков за атаката срещу Тръмп: Репресиите започнаха!

Либерал-прогресистката администрация на Байдън е в паника от огромната подкрепа за...

Още в катергорията

Борислав Цеков за атаката срещу Тръмп: Репресиите започнаха!

Либерал-прогресистката администрация на Байдън е в паника от огромната...

Полезните идиоти са силно оръжие

Когато видях това ми стана забавно, но впоследствие ме...

Румен Петков: Европа ни хока заради безчинствата на БАБХ по границата

Има ноти от редица европейски правителства. Влизането ни в...