Румен Петков: Цинизъм е да се иска оставката на ген. Янев

Премиерът Кирил Петков злоупотребява с власт, взема еднолични решения. Главният прокурор е еманация на нищожеството в прокуратурата. Това заяви пред медиите в Стара Загора председателят на АБВ Румен Петков, предаде агенция „Фокус“.

Повод за коментара стана за разминаването в позициите на премиера и членове не кабинета по ключов въпрос, какъвто е обявеното от украинския посланик, че България е готова да предостави боеприпаси на Украйна. Информацията бързо бе опровергана от вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова. Малко след това, обаче, премиерът Петков обяви, че България се ангажира с хуманитарна и логистично военна подкрепа за Украйна и това от името на българското правителство. Министър Асен Василев пък обясни, че това решение вече е факт.

Winbet – победата е емоция! (18+)

Румен Петков подчерта, че заседание на МС не е провеждано в последните два дни и това ключово стратегическо решение е взето без участието на министрите. Той е категоричен, че главният прокурор е трябвало да вземе незабавни мерки заради видима злоупотреба с власт и престъпление от страна на премиера и добави, че това е пореден повод за искане на оставката на Гешев.

„Това е изключително опасе претекст, който разрушава българската държавност. И с декларациите, които бяха направени, ние практически сме страна във военния конфликт“, подчерта Румен Петков.

Членът на кабинета, който в последните десет дни има разумна, балансирана и премерена позиция с център българския национален интерес, е ген. Стефан Янев, заяви председателят на АБВ.

„Фактът, че днес му се иска оставката, е цинизъм“.

Подобни статии

Борислав Цеков за атаката срещу Тръмп: Репресиите започнаха!

Либерал-прогресистката администрация на Байдън е в паника от огромната подкрепа за...

Още в катергорията

Борислав Цеков за атаката срещу Тръмп: Репресиите започнаха!

Либерал-прогресистката администрация на Байдън е в паника от огромната...

Полезните идиоти са силно оръжие

Когато видях това ми стана забавно, но впоследствие ме...

Румен Петков: Европа ни хока заради безчинствата на БАБХ по границата

Има ноти от редица европейски правителства. Влизането ни в...