Румен Петков: 40% от българите са в енергийна мизерия

По тази причина Петков призова да започне изграждането на два реактора на АЕЦ „Белене“ и проучвания за два в АЕЦ „Козлодуй“

Безпокоя се от това, че изпълнителната власт казва: „Ние разследваме. Ние ще повдигнем обвинение. Трябва да има арести“. Това заяви лидерът на АБВ Румен Петков в студиото на „Денят започва с Георги Любенов“. Според Петков човек трябва да бъде „много внимателен в тези си желания“.

Акцентира, че 40% от българите живеят в условията на енергийна мизерия. По тази причина Петков призова да започне изграждането на два реактора на АЕЦ „Белене“ и проучвания за два в АЕЦ „Козлодуй“.

По повод „Булгаргаз“ Румен Петков каза, че страната ни е „харизала“ вчера на Румъния 60 000 мегавата за уикенда – нещо, което старото ръководство не е правило с месеци. Сделките са траели по 3 секунди, това не бива да бъде подминавано“, каза лидерът на АБВ.

Според него за 5 минути може да се види кои са посредниците в тези сделки.

„След като дни наред вицепремиерът и финансов министър обвиняваше Николай Павлов, когото аз обвинявам от години за редица неуредици в работата на „Булгаргаз“, много е важно как премиерът и вицепремиерът ще посрещнат вчерашната операция на „Булгаргаз“, заяви Румен Петков.

Подобни статии

Още в катергорията

Синът на убития швейцарски бизнесмен е арестуван

Синът на убития в Кладница швейцарски бизнесмен е арестуван,...

Русия увеличава газовите доставки до Унгария през „Турски поток“

От май „Газпром“ изгаря непродадени количества природен газ  Руският газов...