Веселин Марешки отново пред съда

ВКС отмени постановения съдебен акт и върна делото за ново разглеждане от друг състав

Варненският апелативен съд за втори път ще разглежда дело за изнудване срещу Веселин Марешки и Красимира Колева.

Втората съдебна инстанция вече се произнесе веднъж с осъдителна присъда като призна двамата за виновни.

На 14.09.2020 г. на подсъдимия бе наложено наказание „лишаване от свобода“ за 4 години, а на подсъдимата – 3 години и 6 месеца, пише „Петел“.

Върховният касационен съд обаче отмени постановения съдебен акт и върна делото за ново разглеждане от друг състав, припомниха от съда.

Така отново предмет на въззивна проверка е присъда от 18.10.20219 г., с която Варненският окръжен съд е признал за невинен подсъдимия Веселин Марешки по обвинението, че между 9 октомври и 16 ноември 2014 г. с цел да принуди Асен Миланов да поеме имуществено задължение – всеки месец да му плаща по 10 хиляди лв., го заплашил с увреждане на имущество – разрушаване на стопанисваното от него заведение, със създаване на пречки и преустановяване на търговската му дейност.

Деянието било придружено с унищожаване и повреждане на имущество. Причинило е вреди в размер на 14 838,37 лева. Подсъдимата Красимира Колева също е била оправдана от първата инстанция.

Гражданските искове за 40 хиляди лева – обезщетение за претърпени неимуществени вреди в резултат на извършеното деяние и за 14 838,37 лв – за имуществени вреди, не са били уважени от Окръжен съд – Варна.

Първото заседание за повторно разглеждане на делото пред Апелативен съд – Варна е насрочено за утре от 9:30 часа.

 

Подобни статии

Още в катергорията