Дончева: Борисов си създаде институции, които да преследват тези, които той посочваше

“Без прокуратура не може да се постигне онова, което обществото иска”, заяви Татяна Дончева 

Виждам низов стремеж да се разберат тълкования на законовия процес. Дали и защо са били необходими арести е допълнителни въпроси. Основният въпрос е искаме ли онова, което се случваше в България да намери адекватен отговор. Това каза лидерът на „Движение 21″ Татяна Дончева в предаването „Лице в лице“ по bTV. Има ли инструменти за това? Конституционно да. Фактически са силно ограничени. Тъй като Бойко Борисов се постара да си създаде институции, които да преследват тези, които той посочваше, каза още тя.

По думите ѝ сред облагодетелстваните бяха Пеевски и хора около Пеевски.
Основната цел трябва да бъде промяна на ВСС и главния прокурор. Сегашният главен прокурор няма да направи нищо по отношение на сегашните управляващи. Ако някой си е правил илюзия, че прокуратурата ще обърне палачинката, отговорът е не, отбеляза Дончева, цитирана от novini.bg.

Това, което се случваше 12 години беше ли законно? Не, то беше престъпление. Искате със същия състав на институциите да постигнем върховенство на закона, добави още лидерът „Движение 21“.Обществото иска отговорност. Не са правилни пътищата да се дават допълнителни функции на КПКОНПИ. Тя е много проблемна. Конституцията не позволява прокуратурата да бъде прескочена. Винаги ще стигаме до тезата, че прокуратурата е цар на досъдебното производство, посочи още тя.

Без прокуратура не може да се постигне онова, което обществото иска. Но тази прокуратура е назначена от Бойко Борисов. Нашата цел трябва да бъде смяна на ВСС и главния прокурор, допълни Татяна Дончева.

Тя отбеляза, че няма начин да бъде адвокат на Борисов, Горанов и Арнаудова.

Смятам че са вършили неща, които дълбоко са ме отвратили. За тези хора не, аз имам право на избор, добави, още тя.

Подобни статии

Байрактаров: Ситуацията загрубя! Кирил Петков ни вкарва във война с Русия

“Така се случва, когато управляващите на една суверенна държава обслужват интересите...

Още в катергорията

Байрактаров: Ситуацията загрубя! Кирил Петков ни вкарва във война с Русия

“Така се случва, когато управляващите на една суверенна държава...

Паргов: БСП да задейства имунната си система, за да не изпадне от ранглистата

Паргов обясни, че вчерашното публично обръщение на 17 знакови...