Нинова: Не знаех за ареста на Борисов, управлението му бе символ на задкулисието

„Още през 2017 г. публично обявихме, че се крадат 10 млрд. лв. Последните 5 г. многократно внасяхме конкретни сигнали“, обясни вицепремиерът и министър на икономиката

Вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова обясни, че не е знаела за ареста на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Не знаех конкретно за ареста на Борисов”, заяви тя пред журналисти.

„За нас управлението на ГЕРБ с премиер Бойко Борисов беше задкулисие, паралелна държава и още през 2017 г. публично обявихме, че се крадат 10 млрд. лв. Последните 5 г. многократно внасяхме конкретни сигнали“, обясни Нинова.

„Що се отнася до юридическата страна на ареста – в следващите часове и дни органите трябва да си извършат процесуално-следствените действия, да се запознаем с доказателствата и очакваме да си свършат работата“, допълни Нинова.

„Не, не споделям мнението, че тези арести се случват, за са се потули нещо друго. Ако под нещо друго имате предвид разговори за износ на оръжие за Украйна, за стотен път го казвам – категорично не. Ние няма да подкрепим такова решение. Смятаме, че това ще ни въвлече във войната. Ние искаме преговори и край на войната. Не сме го обсъждали с другите партии от коалицията“, каза тя.

Според лидера на БСП Борисов и ГЕРБ биха подкрепили такова решение. Но настоя, че е вицепремиер и я вълнува националният интерес на България, който бил страната да не се въвлича във война.

„Не познавам доказателствата и мисля, че така е редно. Има си органи. Вярвам, че доказателствата са стойностни, истински и сериозни, за да се стигне до този процес“, заключи Нинова.

Кадър: NOVA

Подобни статии

НАЦИОНАЛНА ТРАГЕДИЯ! Киро скимти пред Митрофанова, моли, тя да оттегли нотата си. Този не знае къде се намира!

След като публикувахме нотата, която руският посланик Еленеора Митрофанова е изпратила...

Още в катергорията