СМЯХ! Никола Минчев: За 100 дни се справихме добре

Щеше да е добре обстановката, в която работим, да е различна, но смятам, че за тази изключително тежка обстановка, при избухнала война близо до нас, правителството и Народното събрание се справят добре в рамките на тези 100 дни. Стремежът е да се повиши темпото на промените, които четирите формации в управлението сме си заложили като цел. Това заяви председателят на парламента Никола Минчев, цитиран от БНТ.

Войната неизбежно води до кризи, до покачване на цените, но това не е само български проблем, а глобален, подчерта Никола Минчев. Избори със сигурност ще има след три години и половина, заяви той. „Един от коалиционните партньори трябва да размисли за участието си в управлението, за да се случат предсрочни избори, но не виждам такива предпоставки“, допълни Минчев.

Заяви, че различните виждания за Украйна в коалицията не вредят на общата позиция на България, която този път е ясно изразена и това се оценява от нашите партньори, включително и от украинския президент Володимир Зеленски.

„Има проект на решение за покана към г-н Зеленски да бъде изслушан в българския парламент. В момента се разглежда от комисии, като след това ще влезе и в зала. Ако бъде прието, ще бъде отправена покана към г-н Зеленски. Аз лично подкрепям и ще се радвам това да се случи“, каза председателят на парламента.

Изслушването на Зеленски не води след себе си автоматично изслушване на Владимир Путин, категоричен бе Никола Минчев.

„Планът за възстановяване предстои да бъде подписан в следващите две седмици. На финалната права сме и скоро ще можем да се поздравим с един добре преработен и финален план. По този план в икономиката на България ще влязат изключително сериозни средства. Тези пари този път ще бъдат използвани по предназначение – за стимулиране на икономиката“, каза той.

Изпращането на оръжие за Украйна изобщо не е на дневен ред, категоричен бе Никола Минчев. Този въпрос не е бил коментиран и при посещението на Лойд Остин у нас. Позицията на правителството и Народното събрание е единна – изпращаме хуманитарна помощ и това се оценява.

Подобни статии

Митрофанова: Москва обмисля скъсване на дипломатическите отношения с България

“Когато викат посланика в МВнР и казват, че искат да експулсират...

Още в катергорията