Британският министър на отбраната: Путин може да започне Трета световна война до дни

Бен Уолъс предупреди, че руският лидер може да използва традиционните чествания за Деня на победата 9 май, за да призове войските на „война с нацистите по света“.

Руският президент Владимир Путин може да обяви нова световна война до дни, заяви британският министър на отбраната Бен Уолъс, цитиран от „Дейли мейл“ и „Факти“.

Предупреждението идва, след като Русия обяви, че има вероятност инвазията в Украйна да завърши с ядрена война.

Министърът на отбраната Бен Уолъс предупреди, че руският лидер може да използва традиционните чествания за Деня на победата 9 май, за да призове войските на „война с нацистите по света“. Той каза още, че руската окупация в Украйна може да се превърне в „раково образувание“, което трябва да се изреже.

Редакторът на държавната медия RT Маргарита Симонян заяви в предаване, че е „по-вероятно“ руският президент да нанесе ядрен удар, отколкото да позволи Русия да изгуби войната. В същото време Путин демонстрира своята военна мощ в Москва и Санкт Петербург по време на репетициите за Деня на победата. Смята се, че „лудият Влад“ се надявал на парада да обяви победа над Украйна. Уолъс заяви още, че Великобритания ще продължи да снабдява с оръжие Киев и търси и обмисля изпращане на ракети за поразяване на кораби.

Уолъс заяви, че Путин може да обяви масова мобилизация на 9 май. Според него Путин ще заяви, че „след като Русия е във война с нацистите по света, ние трябва да мобилизираме целия руски народ“. Русия е принудена да слива, прегрупира и преразполага бойни единици след неуспешното си настъпление в североизточната част на Украйна, съобщи британското министерство на отбраната, позовавайки се на разузнаването. Липсата на добра подготовка и непоследователна въздушна подкрепа не са позволили на Русия да се възползва напълно от голямата си военна маса, въпреки някои внесени подобрения, посочва министерството на отбраната на Великобритания.

Подобни статии

Русия разполага самолети с ракети ”Кинжал” край Калининград

Русия предислоцира в Калининградска област три военни самолета МиГ-31Е, оборудвани с...

Още в катергорията

Русия разполага самолети с ракети ”Кинжал” край Калининград

Русия предислоцира в Калининградска област три военни самолета МиГ-31Е,...

Виетнам затяга правилата в сферата на киберсигурността

Правителството на Виетнам нареди на технологичните компании, които оперират...

Испания: С 3,7 % е намаляло потреблението на ток само за седмица

След прилагането на Плана на правителството за енергоспестяване С 3,7...