Вучич: Сърбия плаща много висока цена за това, че не въвежда санкции срещу Русия

Президентът на Сърбия Александър Вучич каза днес, че Сърбия е единствената страна в Европа, която не е въвела нито една рестриктивна мярка против Руската федерация и че това „без никакво съмнение“ й създава много проблеми, съобщават сръбските медии, цитирани от БТА.

„Тази позиция, без никакво съмнение, ни създава много проблеми, от финансови инвеститори до много други. Няма никакво съмнение, че плащаме много висока цена“, каза Вучич на пресконференция в Белград.

По повод на подготвената резолюция на Европейския съюз, в която от Сърбия се иска да съгласува външната си политика с тази на ЕС и да въведе санкции срещу Русия, Вучич казва: „Блазе им, че нямат по-умна работа от това да изпращат на Сърбия писма какво и как да прави, с някакви заплахи и натиск“.

Winbet – най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

„Ние много ги уважаваме, много са ни важни, но не се сърдете, много по-важни са ни гражданите на Сърбия и парламентът на Сърбия“, каза още той.

Ако резолюцията на ЕП бъде приета, Вучич каза в отговор на журналист от Ен 1, че ще се запознае с нея, но ще се ръководи от интересите на Сърбия.

„През последните седем години съм получавал сигурно 700 ултиматума и вие от Ен 1 се чудите как преживяваме след тези ултиматуми. Свободният човек и свободната страна не взимат решения в резултат на ултиматуми и според нечия сила, а според това което защитава, а ние защитаваме своята страна и своите граждани“, каза Вучич.

Подобни статии

Ван И: Тайван не е част от САЩ, а е китайска територия

Той направи изявлението си по време на посещение в Бангладеш В последната...

Още в катергорията

Ван И: Тайван не е част от САЩ, а е китайска територия

Той направи изявлението си по време на посещение в...

Луфтханза: Най-тежкият хаос при полетите отмина

В четвъртък Луфтханза заяви, че очаква търсенето на полети...

Сирени за въздушна заплаха и експлозии отекнаха западно от Ерусалим

Това е първата въздушна заплаха в околностите на Ерусалим...