Милионерът, който шофира с 400+км/ч няма да бъде съден или да получи глобa (ВИДЕО)

Въпреки, че на конкретната отсечка от магистралата няма ограничение на скоростта, германските власти започнаха да разглеждат възможността за това, че Пасер е участвал в нелегална гонка

Чешкият милионер Радим Пасер доби огромна популярност в началото на тази година, когато публикува видео как шофира с 417км/ч по германски аутобан. Видеото стана толкова популярно, че влезе в полезрението на германските власти, които започнаха разследване срещу действията на богаташа, предава fakti.bg.

Милионерът, който шофира с 400+км/ч няма да бъде съден или да получи глоба - 2

Въпреки, че на конкретната отсечка от магистралата няма ограничение на скоростта, германските власти започнаха да разглеждат възможността за това, че Пасер е участвал в нелегална гонка. Според други източници полицията също се е позовала на част от закона, която казва, че шофирането на участъците без ограничение на максималната скорост не трябва да застрашава другите участници в движението.

Милионерът, който шофира с 400+км/ч няма да бъде съден или да получи глоба - 3

 

Властите не можаха да докажат вината на Пасер и да докажат, че той е участвал в нелегална гонка или е застрашил другите участници на пътя, като адвокатите му представиха всички доказателства за това, че действията са осъществени на прав участък с перфектна видимост и в час при който няма никакъв трафик. По този начин милионерът се размина с възможността за затвор от 2 до 7 години и солена парична глоба.